In contractul de munca am urmatorul articol "Partile convin ca pe perioada de neconcurenta [..] angajatorul va plati o indemnizatie lunara de neconcurenta, in valoare de 50% din media veniturilor salariale ale Salariatului din ultimele 6 luni de munca".
Prin natura muncii, salariul meu brut era mic, iar sporurile si bonusurile de performanta erau o mare parte din venit.
Fostul angajator considera ca expresia "venituri salariale" se refera la salariul brut. Eu consider ca "venituri salariale" ar include si bonusurile si sporule (care apareau pe fluturas).
Cine are dreptate? Cum putem media aceasta situatie?
Potrivit Codului Muncii , Indemnizaţia de neconcurenţă lunară datorată salariatului nu este de natură salarială, se negociază şi este de cel puţin 50% din media veniturilor salariale brute ale salariatului din ultimele 6 luni anterioare datei încetării contractului individual de muncă sau, în cazul în care durata contractului individual de muncă a fost mai mică de 6 luni, din media veniturilor salariale lunare brute cuvenite acestuia pe durata contractului.
Platile in natura
ionut_ig
Buna ziua,
As dori sa ma ajutati cu niste lamuriri pentru urmatoarea situatie: am avut un contract de munca la care era prevazuta o clauza de neconcurenta. ... (vezi toată discuția)