avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata intretinere pentru un bebelus.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata intretinere pentru un bebelus.

Locuiesc intr-un apartament dotat cu centrala termica, contor de gaze individual si apometre. Am un copil de 1 an si doua luni. Este firesc ca administratorul blocului sa treaca la intretinere si copilul ? Exista vreo lege in acest sens?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:37, 21 Iunie 2010
bebelusul trebuie trecut la intretinere in max 15 zile de la venirea lui in casa.
@KLMN,
Numarul de persoane trecute la intretinere nu are nici o legatura cu acele consumuri care sunt contorizate individual. Platiti apa, gaz, energie electrica, telefon... atat cat consumati indiferent ca in apartament sun 7 persoane sau una.
Numarul de persoane trecute la intretinere conteaza pentru repartizarea cheltuielilor ocazionate de consumurile care nu se pot contoriza, masura individual. Pe numar de persoane, se repartizeaza, in general, consumul de energie elecrica comun (pentru iluminat pe casa scarii si functionarea liftului), plata firmei de salubrizare (cea care ridica gunoiul de langa bloc sau din susol), eventual pierderi de apa, alte consumuri conform hotararilor din asociatia respectiva.
Copilul este o persoana si, asa cum s-a mentionat mai sus, o persoana este trecuta la cheltuielile de intretinere daca locueste minim 15 zile intr-o luna in imobilul respectiv. Ca este nou nascut, ca are 16 ani, 45 sau 99 de ani, tot persoana este.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de intretinere in lipsa de acasa KLTM KLTM Am lipsit din locuinta cateva luni si am facut o cerere de scoatere de la intretinere. Zero persoane sa puna. Vad cu stupoare ca au pus zero persoane insa ... (vezi toată discuția)
Intretinerea la bloc pt un copil irinukiry irinukiry As dori sa stiu daca un bebelus nu are facilitati la intretinere? Trebuie sa plateasca intretinerea cat un adult? Nu mi se pare normal si corect pentru ca el ... (vezi toată discuția)
Plata asociatie simonasimona simonasimona de doi ani nu mai locuim la garsoniera, am facut cerere sa ne scoata de la plata asociatiei dar noi platim in continuare cheltuieli administrativesi apa ... (vezi toată discuția)