Am intampinat o problema cu o firma de prestari servicii in sensul ca nu mi a convenit modul cum a decurs contractul ins ensul ca nu au fost prompti si foarte seriosi.Cu toate aceste cand am cerut sa m-i se rezilieze contractul au refuzat motivand ca perioada contractuala este si pentru anul in curs,fapt care m nemultumeste,ma simt chiar putin jefuit.cum credeti ca as putea rezolva aceasta nemultumire a mea?
Inca o chestiune ,am platit o taxa pentru o firma de mediere contracte de munca in strainatate si acum respectivi nu mai sunt d gasit#-o,pot s o consider o suma pierduta?
Rezilierea unui contract se poate face numai in anumite conditii stipulate in contract si in caz de neintelegere amiabila doar la instanta de judecata in baza unor motive de fapt constand in neindeplinrea conditiilor contractuale. Daca in contract sunt stipulatii de genul ca acel contrat va continua si dupa data valabilitatii acestuia, in mod tacit, nu aveti ce sa faceti.
In privinta firmei de mediere..suma repectiva o puteti considera pierduta....
Daca din motive de imposibilitate a derularii acestui contract , incercati sa aveti o discutie cu reprezentantul beneficiarului si avansati propunerea de a rezilia contractul prin acord al partilor.
Potrivit art.1021 C.civ. partea îndreptăţită în privinţa căreia angajamentul nu s-a executat se poate adresa instanţei de judecată pentru a cere desfiinţarea contractului cu daune interese, dar părţile pot insera în contractul sinalagmatic cu executare succesivă o clauză privind rezilierea convenţională.
De asemenea, in contractul incheiat intre beneficiar si prestator ar trebui sa existe inserate clauze cu privire la modul in care se face rezilierea contractului. De exemplu, contractul poate fi reziliat unilateral de către oricare dintre părţile contractante cu obligaţia notificării prealabile a intenţiei de reziliere, cu cel puţin 15 zile înainte de data rezilierii propriu-zise.