avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract unbreakable
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract unbreakable

Ce presupune un asemenea contract de inchiriere ?
Cel mai recent răspuns: Iael , utilizator 23:22, 13 Iunie 2009
:hm: As zice ca inseamna, conform denumirii, un contract in privinta caruia nu este posibila rezolutiunea ori reziliera .Aceasta ar presupune ca orice clauza ati insera in cuprinsul acestui tip de contract, nu ar fi suficient de puternica pentru a desfiinta contractul...dati-ne insa mai multe detalii, unde ati auzit despre el , sau pentru ce fel de operatiune va este necesar?
Este vorba despre un contract de inchiriere .Proprietarul a specificat ca doreste un asemenea contract "unbreakable".
M-am gandit ca se doreste a fi un contract ce nu ar putea fi reziliat sub nici o forma .
Dar oare in practica este posibil acest lucru ?
Cum devine acest contract imposibil de reziliat ? Doar printr-o clauza care ar specifica faptul ca nu poate fi reziliat sau are cu totul alt mod de intocmire ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Iunie 2009
Iael, utilizator
Da, insasi denumirea unui astfel de contract ne sugereaza imposibilitatea rezilierii. Insa, din start ar trebui sa va ganditi ca oricand , pe parcursul derularii unui astfel de contract( cu executare succesiva) , pot interveni situatii neprevazute , atat in privinta situatiei locatorului cat si a locatarului . In principiu, la baza inchieeri unui contract , sta principiul autonomiei de vointa a partilor. Un lt principiu care confera certitudine unui contract, este forta obligatorie a lui, forta a carui fundament o constituie insa tot vointa partilor, legea propriu zisa -statul, limitandu-se doar la a garanta executarea , prin sanctiunea neexecutarii. Deasemenea, asa cu m se afirma, contractul este legea partilor. Confor principiului autonomiei de vointa , partile contractante au deplina libertate contractuala, putand in acest sens sa insereze in cuprinsul contractului tot felul de clauze , avand si beneficiul unui alt principiu- cel al consensualismului. Aceasta inseamna ca partile pot incheia contractul conform vointei lor care le confera legitimitate .
Deci, cu toate acesta libertate privind conditiile de fond si de forma, prin inchieeerea unui contract , iau nastere in mod firesc drepturi si obligatii reciproce. Si atunci, cum poate locatorul sa fie convins ca el isi va putea indeplni pana la capat obligatiile ce ii revin, sau cum poate fi acesta convins ca dvs. va veti putea achita cu succes de toate obligatiile pe care vi le veti asuma?cum puteti fi dvs. sigur ca acestuia nu i se nazare sa majoreze chiria cu osuma care va va fi imposibi l sa o platiti? A fi unbreakable ..un contract presupune ca,indiferent de indeplinirea sau neandeplinirea obligatiilor, contractul va continua sa se deruleze , in orice conditii. In orice caz, decizia va apartine ...s-ar putea insa ca locatorul sa fie mai avantajat in situatia in care nu va veti putea prevala de nici o clauza pentru a cere rezilierea....atentie deci ce anume semnati...
In opinia mea acest termen, care se foloseste indeosebi in S.U.A., se refera in special la neintroducerea unei clauze de denuntare unilaterala sau introducerea unei clauze in contract care sa garanteze ca niciuna dintre parti nu va denunta unilateral contractul.
De asemenea, consider ca daca intr-un contract se insereaza o clauza prin care sa se specifice ca nu este posibila rezilierea (care este o sanctiune de drept civil pentru neindeplinirea culpabila obligatiilor contractuale), nu inteleg care ar mai fi rostul incheierii acelui contract din moment ce nu sunt respectate conditiile minime prin care acest instrument juridic pune la adapost semnatarul sau de abuzurile celelalte parti ? Am putea fi in prezenta unei conditii potestative din partea celui care se obliga, caz in care obligatia este nula.
Din cele mentionate mai sus, rezulta ca este vorba despre un contract sinalagmatic (partile au concomitent calitatea de creditor si debitor) drept pt. care in cazul in care una dintre parti nu respecta conduita la care s-a obligat prin semnarea contractului (deci nu indeplineste una din actiunile obligatorii) conform art. 1020 - 1021 Cod civil partea fata de care nu s-a executat obligatia are dreptul sa ceara executarea silita a contractului sau sa ceara in instanta desfiintarea contractului cu daune interese.
Oricum pt. a fi sigur de ce semnati, va sfatuiesc sa consultati in prealabil un avocat.


Cu respect
M. Popa
Va multumesc pentru raspunsuri .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune interese compensatorii marianna marianna Pot prevedea intr-un contract comercial, ca daune interese compensatorii, o suma de bani certa? (vezi toată discuția)
Reziliere unilaterala mihai440 mihai440 intr-un contract de locatiune incheiat pe un an de zile se prevede 1 durata contractului se prelungeste in miod automat, pe perioade de timp egale, daca nici ... (vezi toată discuția)
Denuntarea unilaterala Cristina.P Cristina.P Spuneti-mi va rog in contractele de vanzare-cumparare si de distributie se poate include la modalitatile de incetare a contractului si denuntarea unilaterala ... (vezi toată discuția)