avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare salar dupa plecare de la firma
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare salar dupa plecare de la firma

Buna. Prezint problema: Am plecat de la o firma de transport, in lichidarea scriam ca firma e la zi cu toate platile. Salarul s-a virat pe card la noi dar salarul de luna trecuta (ce trebuia sa apare acuma in data de 15) nu apare. Intre timp intrebeam pe fost colegi si ei au primit deja. Pot sa recuperez cumva bani de la firma? Si mai am inca o problema: trei luni de zile nu am fost angajat dar de la bun inceput m-o dat un contract de munca numa intre timp s-a uitat sa anunte ITM-ul ca lucru la el. Bine inteles salar de baza nu am primit numa "diurna" care era defapt bani dupa km facuti. Problema ca nu mai stiu unde am pus primul contract de munca dar la firma in arhiva trebuie sa apar pe CMR-uri. Ce pot face?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:38, 22 Iunie 2010
In conditiile expuse aveti posibilitatea sa va adresati instantei de judecata solicitand obligarea angajatorului la plata drepturilor salariale restante.
Instanta competenta este Tribunalul din resedinta de judet.
In litigiile de munca sarcina probei incumba angajatorului, iar actiunea este scutita de taxa de timbru si timbru judiciar.
Depuneti o sesizare la ITM si/sau deschideti o actiune in instanta impotriva fostului angajator.
Cererea de chemare in judecata se depune la Tribunalul in a carui raza aveti domiciliul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu de munca hades888 hades888 Buna ziua! Vin in fata dvs cu o problema la care sper sa ma ajutati cu cateva sfaturi: Taica'miu a lucrat pt o firma de paza timp de o luna de zile undeva in ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz yulyan33 yulyan33 Am urmatoarea problema: am lucrat la o firma din timp de 8 luni. In permanenta am fost detasat in strainatate. Pe perioada cat am lucrat nu am primit salariul ... (vezi toată discuția)
Pot face ceva? cornel244 cornel244 Buna ziua.Am lucrat 2luni ca sofer pe comunitate la o firma din Timisoara. A doua zi dupa intoarcerea in tara,mi s-a desfacut contractul de munca fara a-mi ... (vezi toată discuția)