avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... amenintare cu taiere de utilitati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

amenintare cu taiere de utilitati

Bunicul meu impreuna cu tata au facut o casa acum 30 de ani.In acest moment amindoi sint decedati. Casa este un duplex cu 2 intrari separate iar utilitatile intra in casa prin partea asazisa a bunicului unde acum locuieste unchiul meu si trec in partea tatalui meu unde locuesc eu traversind un perete.Datorita unor neintelegeri cu unchiul meu am fost amenintati ca ne vor taia utilitatile( apa, canalizare si curent)Exista vreo lege care sa /i interzica unchiului meu aceasta decizie
Cel mai recent răspuns: Lulica , utilizator 10:23, 22 Iunie 2010
Depinde la ce se refera unchiul atunci cand spune ca "va taia utilitatile"

Daca se refera in sens strict real, adica chiar va pune mana pe ... ceva cu care va taia efectiv tevile ce alimenteaza locuinta dvs., atunci va putea fi acuzat chiar de distrugere.

Daca se refera in sens metaforic, atunci nu veti putea sa il acuzati de nimic, decat cel mult sa incercati sa va mutati toate utilitatile, in masura posibilitatilor, pe un alt traseu.
Nentelegerea de care va vb este foerte reala si se va materializa in scurt timp prin opturarea fizica a tevi de apa, prin infundarea canalizarii si prin deconectara fizica a cablului de curent, toate acastea in punctele in care se face alimentarea casei mele
imi cer scuze ca nu v/am multumit pt raspuns si am sa va multumesc acum
Ati spus ca unchiul locuieste in casa bunicului iar dumneavoastra in casa tatalui. Sunteti si propietarii imobilelor respective? Este o propietate comuna? S-a facut vreo dezmembrare a propietatii? Daca este o propietate comuna aveti datoria de a respecta acest lucru. Ia ganditi-va daca propietarul unui apartament intr-un bloc se apuca sa obtureze teava de apa sau de canalizare a vecinului ca nu-i plac ochii lui?!
Privitor la "taierea utilitatilor" este bine de stiut ca acestea sunt facute dupa un plan aprobat si nu sunt agreate interventii majore in structura lor, mai ales de catre personal neautorizat. Din cate stiu, amenzile sunt usturatoare. Va puteti interesa la distribuitorii acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecinul de sub mine mi-a oprit apa. zaira_simona zaira_simona Locuiesc la bloc si vecinul care locuieste sub apartamentul meu , mi a oprit furnizarea apei potabile prin obturarea conductei.Nu stiu cui sa ma adresez pentru ... (vezi toată discuția)
Probleme act vanzare-cumparare - clauze imposibil de realizat vlad8822 vlad8822 Buna ziua Am cumparat o mansarda intr-o vila formata din D+p+et 1+M. Mansarda nu era compartimentata si nici bransata la utilitati cu exceptia faptului ca ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari care exploateaza un put felyn84 felyn84 Asociatia de proprietari care exploateaza un put , doar pentru consumul casnic al locatarilor este un furnizor de utilitati publice? Asociatia este obligata ... (vezi toată discuția)