avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reprezentare in instanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reprezentare in instanta

Buna ziua / seara !

Ma aflu in proces cu o institutie de stat, in Contencios Administrativ, pentru recuperearea unor drepturi. Procesul dureaza de aproximativ doi ani, timp in care au fost emise citeva hotariri.

In prezent, am facut recurs la Curtea de Apel si mi-a fost acceptat, ceea ce ma bucura foarte mult.
Insa acum ma confrunt cu o problema si doresc citeva sfaturi competente, pentru a putea lua o decizie.

Avocatul care m-a asistat pe parcursul celor doi ani nu ma mai reprezinta, motiv pentru care am cerut aminarea procesului . Avind in vedere ca in perioada acordata pina la urmatorul termen este destul de scurta, imi este dificil sa gasesc un avocat.

In consecinta intrebarea mea este urmatoarea: Pot incepe procesul prin a ma reprezenta singura, sau prin mandatar, iar ulterior, cind am gasit un avocat, sa preia el reprezentarea ? Care ar fi implicatiile ?

Va multumesc anticipat pentru raspuns,
Diana

Poti face acest lucru. Dacă mandatul este dat unei alte persoane decât unui avocat, mandatarul nu poate pune concluzii decât prin avocat, cu excepţia consilierului juridic care, potrivit legii, reprezintă partea.
Poate pune totusi concluzii scrise:))
Puteti sa va reprezentati singura sau prin mandatar, insa atentie , cand gasiti avocatul poate nu mai are cu ce sa va ajute .
Avocatul care v-a reprezentat nu va poate recomanda pe cineva?
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Iunie 2007
hellenburgous, utilizator
Recomandabil ar fi sa ai o persoana de specialitate care sa te reprezinte, in caz contrar e f.f. greu sa castigi:(
Eu stiu ca nu poti pune concluzii daca nu esti avocat; nu-mi amintesc sa fie vorba de concluzii scrise sau orale, ci doar concluzii in fata instantei. Or, daca ele sunt scrise, nu inseamna ca nu sunt puse in fata unei instante...
Mai mult, in stagiatura, atunci cand nu puteam pune concluzii orale, nu-mi amintesc sa fi putut pune scrise in fate unei instante superioare. Faceam concluziile in scris si mi le semna maestrul, ceea ce echivala pentru mine cu depunerea unor inscrisuri iar pentru maestru cu sustinerea unor concluzii in fata instantei.
In cazul in care persoana care depune concluzii (scrise sau orale) nu are acest drept conform legii, atunci, de regula, sunt calificate ca note scrise de sedinta si nimic mai mult. Eu cer asta de fiecare data si nu retin sa nu mi se fi admis vreodata.

Cu privire la intrebarea dv., doamna, va sfatuiesc sa va luati un avocat in conditiile in care recursul este o cale de atac in care procedura este esentiala astfel ca o persoana fara studii juridice nu stiu cat de bine ar reprezenta. Mai mult, recursul nu este devolutiv, astfel ca s-ar putea termina la primul termen si... atunci? Fara concluzii, nimic, in conditiile in care este recursul dv... Cam greu!
Avocati sunt pe toate drumurile, cautati pe net si gasiti unul in 15 minute!

Alte discuții în legătură

Mandatarul consilier juridic nu poate pune concluzii în instanþã?! Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu Art. 68 alin. 4 C.p.civ. s-a modificat cumva şi nu îi mai este recunoscut dreptul mandatarului consilier juridic de a formula concluzii în instanţă şi ... (vezi toată discuția)
Mandat de reprezentare doberv doberv daca un prieten are pe rol un proces civil si nu stie ce sa vorbeasca in instanta si este si emotiv daca imi face mandat de reprezentare prin notar ma pot duce ... (vezi toată discuția)
Reprezentare proces ContSters83761 ContSters83761 Buna ziua.Doresc o lamurire privind reprezentarea in procesul civil.O persoana care nu este parte in proces ,dar careare o procura speciala ,poate ridica ... (vezi toată discuția)