Ma aflu in proces cu o institutie de stat, in Contencios Administrativ, pentru recuperearea unor drepturi. Procesul dureaza de aproximativ doi ani, timp in care au fost emise citeva hotariri.
In prezent, am facut recurs la Curtea de Apel si mi-a fost acceptat, ceea ce ma bucura foarte mult.
Insa acum ma confrunt cu o problema si doresc citeva sfaturi competente, pentru a putea lua o decizie.
Avocatul care m-a asistat pe parcursul celor doi ani nu ma mai reprezinta, motiv pentru care am cerut aminarea procesului . Avind in vedere ca in perioada acordata pina la urmatorul termen este destul de scurta, imi este dificil sa gasesc un avocat.
In consecinta intrebarea mea este urmatoarea: Pot incepe procesul prin a ma reprezenta singura, sau prin mandatar, iar ulterior, cind am gasit un avocat, sa preia el reprezentarea ? Care ar fi implicatiile ?
mai bine ii cautati la judecatorii si tribunale ca pe drumuri nu stiu ce sanse aveti sa-i gasiti:))
e drept ca sunt cam scumputi dar asta e. Sunt un rau necesar:)):)):))
Unde sunt aia scumputi, Romy? Ca sa ma duc si eu sa muncesc acolo...
Ca avocatii de la marile case de avocatura iau peste 50 de euro pe ora pentru consultanta, dar tot 500 de euro pe proces desi muncesc mult mai mult de 10 ore, poate o fi cam scump...
Da' la Judecatoria sector 1 si 4 stau avocati imbracati in roba ca sa agate clienti... Asa spun ei, sunt la agatat clienti... ii gasesti acolo 4-5 ore in fiecare zi, dimineata... Sunt aceiasi.
La fel se intampla si la alte judecatorii si nu numai in Bucuresti...
Crezi ca astia sunt scumpi? Pe bune?
Am avut un maestru care cerea niste preturi derizorii clientilor, desi era om capabil si facea treaba in dosare... Imi amintesc niste dosare in care era jenant cat a cerut... Normal ca nu avea de unde sa ma plateasca nici minimul pe ecomomie... :))#-o
Sincer, lucrez in domeniu juridic si, daca ma duc la o consultatie medicala la un spital privat, ma costa cam 100 lei. Ei bine, o consultatie juridica te costa mai putini bani si tine mai mult ca durata.
Daca procesul este la Judecatorie te poti reprezenta si singur, respectiv de o ruda pana la al 4-lea grad inclusiv (art. 68 alin 6 din Codul de procedura civila)
Mandat de reprezentare
doberv
daca un prieten are pe rol un proces civil si nu stie ce sa vorbeasca in instanta si este si emotiv daca imi face mandat de reprezentare prin notar ma pot duce ... (vezi toată discuția)