Buna ziua
Tatal meu ( in prezent decedat ) a obtinut titlul de proprietate in baza legii 19 .ca mostenire de la bunicul din partea lui .
Pe acest titlu sint trecuti fratii lui si mama lor.
Acum , dupa nnn ani de la eliberarea titlului , s-au trezit si verii lui ( nepoti ai aceluiasi bunic ) ca vor si ei parte din aceasta padure .
Ce ma sfatuiti sa fac ? Mai pot ataca ei in instanta acest titlu ?
Verbal am discutat cu ei sa ne intelegem pe cale amiabila , nu vreau sa ne certam prin tribunale .
Nepotii de care vorbiti sunt copiii fratilor trecuti pe TP? Pentru a daca da, ei au partea care le revine parintilor lor cu ocazia partajului...
Daca acesti nepoti sunt fii unor descendenti ai bunicului care nu sunt trecuti pe TP deoarece nu au formulat cerere in termenul prevazut de legea speciala (legea 18/1991, 1/2000 sau 247/2005), pot sa va ameninte cat doresc, in fata instantei vor pierde...
In primul rand, ei pot avea pretentii doar daca parintii lor nu sunt in viata...chiar si asa, daca eu sau parintii lor nu au formulat cerere in termen, nu mai pot face nimic, deoarece ceea ce invoca ei este motiv de nulitate relativa a TP, care poate fi invocat doar in termen de 3 ani de la data emiterii TP...
Faptul ca nu au facut cerere se poate interpreta ca o renuntare la un drept conferit de lege....asa ca, daca din pur spirit de atasament familial doriti sa le dati ceva, bine, daca nu... vor ramane cu amenintarile.