avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere loc veci, unchi decedat, intre verisoare.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere loc veci, unchi decedat, intre verisoare.

Vara mea sustine ca ea este mostenitoare pt.ca s-a ocupat de funeralii.(cu banii unchiului, care a murit in azil, si tot ea l-a determinat sa cumpere alt loc de veci, desi exista cel al familiei)Pt.a ramane proprietara, si a face ceea ce doreste ea.Eu am crescut cu el, mi-a facut toate mofturile , fiind singura nepoata pe care o vedea....ea nici macar adresa nu-i cunostea...si acum vrea sa se declare proprietara.Nu am nevoie de acest loc de veci, dar nu vreau ca ea sa aiba posibilitatea de a-l vinde...M-am saturat sa fiu inselata de familia mea (asa-zisa).Are sau nu dreptul deplin la aceasta mostenire?(echivalent la o alta sursa de bani castigati prin inselatorie), si-n plus pretinde si jumatatea care i se cuvine din partea mamei! O persoana poate fi inmormantata in 3 locuri?(tinand cont si de cel al sotului ei, defunct)
Cel mai recent răspuns: Marcela2iul , utilizator 16:16, 23 Iunie 2010
reveniti cu detalii.
cand a decedat acest unchi?
era fratele mamei dvs?
acum 20 ani.era fratele mamei mele, dar si fratele mamei ei.Pana acum eu nu am stiu ceea ce are de gand sa faca.Mama mea a decedat acum 2 ani, si ea ma bate la cap cu dezbaterea de mostenire (loc veci),eu nestiind amanunte, pt.ca verisoara mea e cu 20 ani mai mare ca mine, inventeaza ea o iistorie.Ceea ce stiu e, ca ele l-au luat de la sotia lui si l-au adus la noi, l-a tinut mama ei o perioada, apoi l-au dat afara, si eu m-am trezit cu el la usa nestiind cum a ajuns pt.ca era destul de batran.A stat la mine, ii dadeam de mancare din ratia noastra (89,inainte de revolutie), dormeam in acelasi pat cu el, pt.ca locuiam intr-o garsoniera ( verisoara mea avand 3 camere) apoi, el mi-a lovit copilul de 9 luni ( internat de urgenta la neurologie), iar politia l-a dus la azilul de batrani unde a si murit.Verisoara mea spune ca s-a ocupat de inmormantare (cu banii lui )...au cumparat acest loc de veci, separat (cu banii lui).Noi,neavand familie numeroasa , nu ne intereseaza acest lucru insa, nu vreau ca sa-i las acest drept.(repet,alta sursa de bani)Eu am crescut cu el,am stat cu el si cu sotia lui....ea l-a mancat doar de putini bani care-i ramaneau din p'ensie ( dupa ce achita azilul).El a fost ofiter in marina militara , si cred ca avea o pensie destul de buna.Va multumesc.Eu sunt intr-o dilema, pt.ca de la mama stiu, ca e o escroaca.Face pe saraca,ca sa profite.Cum a reusit . in aceeasi perioada sa tina doi copii la liceu cu pregatire particulara, unul la Arad la scoala speciala, cu o singura sursa de venit?(de aceea l-au luat de la casa lui)
primul pas este sa dezbateti succesiunea mamei dvs.
la aceasta succesiune este trecut si el ca mostenitor.Imi trebuiesc documente care sa areste faptul ca el posede un alt loc de veci,certif de deces ale bunicilor mei, e o treaba lunga, de care m-am interesat,dar deocamdata eu am doar 40 ani si nici nu dispun de fonduri pt.a alerga intr-un alt oras pt.a cauta persoane care nu mai exista.Ar trebui sa colaborez cu arhivele judetului, asta nu e problema,dar deocamdata nu am fondurile necesare pt- o succesiune .Ea, aceeasi verisoara vrea ca eu sa ma ocup de tot, (banuieste ca daca locuiesc in Roma am o caruta de euro,si arunc cu ei,);si ea sa le aibe de-a gata , pt.ca si ea are parte la aceeasta succesiune(ironic,nu?pt.niste locuri de veci).Eu as fi vrut sa stiu doar atat, daca are dreptul deplin , si la locul de veci al unchiului meu.Cand le-am spus ca vom ajunge la tribunal, pt,acest lucru, au vrut sa ma dea afara din casa...Sincer,putin imi pasa, problema se va rezolva legal, nu cum vor ele.Vor decide cei in masura sa aprecieze faptele...Am prieteni , avocati, dar fiind departe nu reusesc sa i-au legatura cu ei, insa sper ca ma vor ajuta.Ps.de ce nu au facut acest lucru pana la disparitia mamei mele?Ceva e putred in Danemarca.
scuzati-ma, aceeasi verisoara, afirma ca au existat 30 ha de teren , care s-au pierdut pt.ca...mama mea nu le-a retrocedat....Eu nu stiu nimic de existenta acestor terenuri,pt.ca mama mea s-a nascut in oras, bunicii mei (nu i-am cunoscut) stiu ca au locuit in oras.Cum as putea afla amanunte despre aceasta alta "poveste"?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea doina57 doina57 Buna seara. As dorii o conversatie despre succesiune cu o persoana abilitata . Cine doreste sa i-mi dea cateva lamuriri pe aceasta tema? Va multumesc ... (vezi toată discuția)
Atacare act vânzare imobil de către moștenitori. mimi88 mimi88 În ce condiții se poate ataca un act de vânzare cumpărare imobil? O verișoara a vândut apartamentul în care locuia, acum 7 luni, și a decedat ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire andreea.d andreea.d Buna ziua. Va scriu in legatura cu o problema legata de mostenirea unchiului meu care a decedat in urma cu aproximativ o luna din pricina cancerului ... (vezi toată discuția)