avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reparatie teava comuna
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reparatie teava comuna

Buna ziua,

Acum 2 zile s-a spart conducta principala de apa rece (cea comuna) in dreptul apartamentului meu, dupa discutii cu administratorul blocului a spus ca suporta reparatia tevii precum si reparatia din apartamentul meu deoarece s-a spart cam un sfert din baie din cauza asta. Acum s-a razgandit a zis ca suporta numai reparatia tevii , restul sa ne platim. As vrea sa stiu cine trebuie sa suporte aceste cheltuieli cu reparatia inclusiv cele ale apartamentului. As dori un cadru legal unde scrie acest lucru. Va rog sa imi raspundeti cat mai urgent posibil.

Multumesc mult.
Alina
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 10:03, 23 Iunie 2010
Intreaga cheltuiala ar trebui acoperita de toti proprietarii: cheltuiala cu inlocuirea tevii se suporta de toti ptr ca teava este bun comun, iar cheltuiala cu reparatia baii se suporta de toti pentru ca prejudiciul este creat de un bun aflat in proprietatea tuturor din cauza neglijentei tuturor proprietarilor (raspundere civila delictuala)
Exista totusi un cadru legal cu care sa ii "demonstrez" administratorului? Pentru ca altfel o sa o tina pe a lui.
art 998-1000 Cod civil. Eventual spuneti-i ca daca faceti cerere de chemare in judecata va plati si cheltuielile de judecata
Urmariti si discutia :
www.avocatnet.ro/content/for...

In principiu asociatia trebuie sa se implice in refacerea zidului, fara amenajarile de faianta sau gresie.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Responsabilite/despagubire proprietatea privata la lucrare teava comuna bogdanaav bogdanaav Va rog daca puteti sa ma lamuriti cu urmatoarele aspecte: Teava comuna de apa calda de la baie s-a spart in dreptul apartamentului meu. Stiu ca cheltuielile ... (vezi toată discuția)
Cine achita daunele din apartamentele locatarilor? nofret nofret Daca se sparge teava de apa rece ori calda din peretele de la baie, stiu ca eventualele costuri pentru inlocuirea acesteia revine administratiei de ... (vezi toată discuția)
Temei legal, parte comuna gana gana daca s-a spart teava (care este parte comuna) la vecinul de deasupra si m-a inundat, cine plateste pagubele (degradarea peretelui mau care necesita varuire): ... (vezi toată discuția)