avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reparatie teava comuna
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reparatie teava comuna

Buna ziua,

Acum 2 zile s-a spart conducta principala de apa rece (cea comuna) in dreptul apartamentului meu, dupa discutii cu administratorul blocului a spus ca suporta reparatia tevii precum si reparatia din apartamentul meu deoarece s-a spart cam un sfert din baie din cauza asta. Acum s-a razgandit a zis ca suporta numai reparatia tevii , restul sa ne platim. As vrea sa stiu cine trebuie sa suporte aceste cheltuieli cu reparatia inclusiv cele ale apartamentului. As dori un cadru legal unde scrie acest lucru. Va rog sa imi raspundeti cat mai urgent posibil.

Multumesc mult.
Alina
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 10:03, 23 Iunie 2010
Aceste reparatii se efectueaza de asociatie din banii tuturor proprietarilor, proportional cu cota indiviza, asa cum s-a spus mai sus. Baza legala este legea 230/2007 si normele de aplicare din care redau doar o parte:
Art. 17. -
(1) Comitetul executiv al asociaţiei de proprietari are următoarele atribuţii:
clădire;
ş) ia toate măsurile pentru aducerea la starea dinaintea producerii evenimentului a zonei în care se efectuează reparaţii la părţile comune, urmând ca sumele aferente reparaţiilor respective să fie suportate de toţi proprietarii, proporţional cu cota indiviză.

Consider in continuare ca puteti cere de la ceilalti proprietari inclusiv plata gresiei, faiantei si a celorlalte daune cauzate apartamentului in temeiul articolelor 998-1000 din Codul Civil. Pentru celelalte cheltuieli intr-adevar temeiul legal e Legea 230 /2007.
Asociatia de proprietari, ceilalti proprietari nu sunt raspunzatori pentru amenajarile de lux din apartamentul proprietarului cu pricina. Cand acesta si-a pus faianta nu a cerut acordul asociatiei de proprietari daca sa mascheze nisa de la tevi, fara a lasa cale de acces pentru reparatii la teava comuna.
Avem drepturi (la recuperare), dar pana la a le incalca pe ale celorlalti (zidirea caii de acces si apoi cerere de despagubire).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Responsabilite/despagubire proprietatea privata la lucrare teava comuna bogdanaav bogdanaav Va rog daca puteti sa ma lamuriti cu urmatoarele aspecte: Teava comuna de apa calda de la baie s-a spart in dreptul apartamentului meu. Stiu ca cheltuielile ... (vezi toată discuția)
Cine achita daunele din apartamentele locatarilor? nofret nofret Daca se sparge teava de apa rece ori calda din peretele de la baie, stiu ca eventualele costuri pentru inlocuirea acesteia revine administratiei de ... (vezi toată discuția)
Temei legal, parte comuna gana gana daca s-a spart teava (care este parte comuna) la vecinul de deasupra si m-a inundat, cine plateste pagubele (degradarea peretelui mau care necesita varuire): ... (vezi toată discuția)