avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... ACT ADITIONAL PRIMIRE MEMBRII NOI IN ASOCIATIE DE TIP ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

ACT ADITIONAL PRIMIRE MEMBRII NOI IN ASOCIATIE DE TIP SPORTIV

Buna ziua,
Pentru primirea de membrii noi este de ajuns ca actul aditional sa fie doar legalizat la notar sau trebuie sa urmeze si calea judecatoriei?
Cel mai recent răspuns: PetruD , utilizator 15:20, 23 Iunie 2010
Potrivit art.33 din OG nr.26/2000, orice modificari aduse actului constitutiv sau statutului asociatiei, trebuie inscrise in Registrul asociatilor si fundatilor de la grefa judecatoriei. Pe cale de consecinta, raspunsul la intrebarea dvs este ca da, aceste mentiuni trebuie inregistrate si la judecatorie.
Va mai mentionez ca puteti merge atat la notar cat si la avocat pentru modificarile aduse actelor constitutive.
Mult succes.
Deoarece nici o prevedere legala nu obliga la modificarea actului constitutiv atunci cand o asociatie primeste noi membri, nu aveti decat sa urmati prevederile statutului privitoare la obtinerea calitatii de membru.

Actul constitutiv este necesar numai la constituirea asociatiei asa cum este prevazut in Ord 26 cap II sect I.
In momentul cand asociatia este constituita legal, functionarea este prevazuta de Ordonanta 26 cap III sect I.
Modificari ale Actul constitutiv sunt necesare numai in cazul schimbarii denumirii , a obiectului de activitate sau a sediului asociatiei.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Iunie 2010
PetruD, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent!!!membrii fondatori ong ContSters67500 ContSters67500 Am un ong care a avut 4 membrii fondatori,spun a avut pentru ca 3 dintre ei si-au prezentat demisiile si astfel am ramas singurul membru fondator . 1.Ce ... (vezi toată discuția)
Schimbarea sediului unui ong din galati in bucuresti luminita_gab luminita_gab ce acte imi sunt necesare pentru schimbarea sediului unui ong ? care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez pentru a face aceasta modificare? (vezi toată discuția)
Presedinte asociatie enacheii enacheii Ce acte sunt necesare pentru dosarul care trebuie depus la judecatorie in cazul schimbarii presedintelui la o asociatie studenteasca? (vezi toată discuția)