avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... acte necesare pentru concediul prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

acte necesare pentru concediul prenatal

Buna ziua,

ce acte trebuie intocmite de angajator pentru o angajata care solicita concediu prenatal? De la angajata, in afara de informarea prin acre solicita intrarea in concediu prenatal, se mai solicita alte documente/

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:05, 26 Iulie 2010
Concediul prenatal este tot un concediu medical. Se acorda de medic nu de angajator.
1.Salariata trebuie sa prezinte certificatul medical (cu cod 08).
2.In termen de 6 zile de la primirea acestuia, angajatorul trebuie sa depuna la casa de sanatate un tabel care cuprinde: antetul societatii, numele si prenumele salariatei, cnp-ul, medicul care a eliberat concediu medical si unitatea, codul indemnizatiei.
3.Intocmeste decizie de suspendare a contractului de munca la Itm cu art.50 lit.a) cf.Codului Muncii.
Multumesc pentru ajutor.
Ca o angajata sa intre in concediu de maternitate (pre si post natal) este de ajuns sa aduca certificatul medical. Concediu de maternitate are caracterul unui concediu medical. Nu este obligatorie intocmirea si inregistrarea la ITM a deciziei de suspendare a contractului conform art.50 lit.a din Codul Muncii (suspendare de drept).

Concediul de maternitate nu trebuie anuntat la casa de sanatate. Asiguartele in condeciu de maternitate nu vor fi verificate la domiciliu.
eu tocmai am intrat in concediu prenatal si doctorul de familie m-a pus sa semnez declaratia prin care sunt "arestata la domiciliu".:O
mi-a spus ca acest arest se va prelungi si in postnatal si va trebui sa imi plimb copilul afara intre 8 seara si 8 dimineata sau o ora de la 11 la 12=D>
imi puteti spune care e temeiul legal prin care aceste concedii nu trebuiesc anuntate la casa de sanatate si prin urmare nu va trebui sa stau chiar inchisa in casa.

Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Lista catre casmb cu persoanele aflate in cm ginutz_a ginutz_a Buna ziua, Am rugamintea sa-mi spuneti si mie, daca trebuiesc anuntate si persoanele care se afla in concediu pre si post- natal, tot in termen de 6 zile de ... (vezi toată discuția)
Prenatal si postnatal belory1 belory1 Buna seara. Sunt insarcinata in 7 luni. Ar trebui sa nasc in aprilie. Termenul este 18-20. As dori din suflet daca se poate sa fiu lamurita in ceea ce priveste ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil coraline coraline Buna ziua!Ma numesc Anna.Sunt profesor suplinitor calificat avand contract de munca determinat pana la 31 august 2011.Am cateva intrebari legate drepturile ... (vezi toată discuția)