avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... acte necesare pentru concediul prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

acte necesare pentru concediul prenatal

Buna ziua,

ce acte trebuie intocmite de angajator pentru o angajata care solicita concediu prenatal? De la angajata, in afara de informarea prin acre solicita intrarea in concediu prenatal, se mai solicita alte documente/

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:05, 26 Iulie 2010
Medicul dvs este incompetent.
Dar in zilele cand nasteti tot arestat la domiciliu o sa fiti?
Sunteti gravida, nu bolnava!
ªi mie mi-a zis că e obligatoriu să semnez - aşa e protocolul, altfel îi va da amenzi usturătoare. Mă gândesc că oricând poate veni poliţia asigurărilor să-mi bată la uşă şi să-mi taie îndemnizaţia dacă nu mă găseşte acasă - la adresa din buletin.
Gravidele sau mamicile aflate in concediu de maternitate (pre si post natal) nu sunt verificate la domiciliu. Nu are cum sa va taie indemnizatia daca nu va gasesc acasa, pentru ca nu au de ce sa va verifice. Sunteti gravida, nu bolnava, deci nimeni nu va poate acuza ca beneficiati pe nedrept de indemnizatia de maternitate.

Asiguratele au dreptul la concedii pentru sarcina si lauzie, pe o perioada de 126 de zile calendaristice, perioada in care beneficiaza de indemnizatie de maternitate, potrivit art.23 din OUG nr.158/2005, actualizata, privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate. Concediul pentru sarcina se acorda pe o perioada de 63 de zile inainte de nastere, iar concediul pentru lauzie pe o perioada de 63 de zile dupa nastere. Concediile pentru sarcina si lauzie se pot compensa intre ele, in functie de recomandarea medicului si de optiunea dumneavoastra, in asa fel incat durata minima obligatorie a concediului de lauzie sa fie de 42 de zile calendaristice (art.24 din OUG nr.158/2005).

Nu inteleg cum va poate spune medicul sa stati “inchisa” in casa.
Chiar daca semnati o asemenea declaratie (asta e birocratia si unii o aplica fara discernamant) tot nu are ce sa va faca daca nu sunteti acasa.nu va poate sista plata certificatului medical pentru maternitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lista catre casmb cu persoanele aflate in cm ginutz_a ginutz_a Buna ziua, Am rugamintea sa-mi spuneti si mie, daca trebuiesc anuntate si persoanele care se afla in concediu pre si post- natal, tot in termen de 6 zile de ... (vezi toată discuția)
Prenatal si postnatal belory1 belory1 Buna seara. Sunt insarcinata in 7 luni. Ar trebui sa nasc in aprilie. Termenul este 18-20. As dori din suflet daca se poate sa fiu lamurita in ceea ce priveste ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil coraline coraline Buna ziua!Ma numesc Anna.Sunt profesor suplinitor calificat avand contract de munca determinat pana la 31 august 2011.Am cateva intrebari legate drepturile ... (vezi toată discuția)