avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire!

Mama mea a murit recent...si sunt singura ei fiica.As dori sa stiu cat este mostenirea mea cat la %,deoarece am o problema u chiriasii,si inca nu am fost chemati la audierea cu privinta la stabilirea mostenitoriilor si schimbarea numelor..
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 15:59, 22 Iunie 2010
Tatal dvs. traieste? la ce schimbare de nume faceti referire? In vederea dezbaterii succesiuniiva prezentati dvs. la notar cu documente care sa ateste calitatea de succesibil, acte de proprietate, titluri si ce va mai spune notarul....ar fi ideal sa faceti in termen de 6 luni de la deces acceptarea succesiunii si dezbaterea succesiunii in termen de 2 ani, pentru a evita plata unor taxe .
Dvs. fiind singura fiica sunteti mostenitoare a mamei impreuna cu tatal dvs. (daca mai traieste), cota dvs. fiind de 3/4 iar a tatalui de 1/4 din masa succesorala lasata de mama.
Nu mi-e clar cine sa va cheme, unde si ce nume sa va schimbati.
Veniti cu mai multe lamuriri.
av.M.Hornea
si cota mea este 3/4 chiar de casele si bunurile sunt pe numele amandourara?

Daca bunurile au fost comune parintilor dvs. atunci veti avea cota de 3/4 din partea de 1/2 a mamei, restul de 1/2 fiind al tatalui proprietate exclusiva plus 1/4 din ce-a lasat mama.
av.M.Hornea
buna ziua .
daca traieste si tatal dvs., veti veni in concurs cu acesta la succesiunea defunctei dvs. mame . ( jumatate din imobil ) .
astfel, dvs. veti avea dreptul la 3/4 din succesiunea defunctei , iar tatal dvs. va culege 1/4 .
cealalta jumatate din imobil se cuvine tatalui dvs. si aceasta nu intra in masa succesorala .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune IONY1972 IONY1972 Buna seara! Mama a decedat acum 7 ani,tatal a decedat de curand.Suntem 2 frati dintre care unul din prima casatorie a tatalui (nu infiat).Mentionez ca nu s-a ... (vezi toată discuția)
Mostenire maria1956 maria1956 buna ziua, suntem trei frati si mama a murit acum 10 ani dar noi nu am facut succesunea, tatal nostru traieste insa acum dorim sa facem succesiune . va rog sa ... (vezi toată discuția)
Cum trebuie sa procedez pentru a deschide un proces de succesiune ana_cristina_23 ana_cristina_23 Parintii mei au cumparat acum 7 ani un apartament,la scurt timp mama mea a decedat. Apartamentul este pe numele ambilor parinti, in momentul de fata as vrea sa ... (vezi toată discuția)