O SC este titulara unui contract de leasing financiar. In contract este trecut coplatitor o terta persoana fizica din afara firmei. In situatia in care utilizatorul nu-si achita ratele stiu ca va plati coplatitorul. Dar intrebarea este ce se intampla cu sotul coplatitorului? Acestia detin impreuna ca si bun comun un apartament achizitionat in timpul casatoriei. Inteleg ca va fi executat apartamentul dar intrebarea ar fi ca va fi executat tot apartamentul sau doar jumatate? Inteleg ca fiind bun comun trebuie mai intai stabilita contributia fiecaruia dintre soti dar in acest caz raspunde solidar si sotia? Adica se va pierde absolut tot sau exista vreo sansa ca sa ramana sotia cu un procent oarecare in urma terminarii procedurii?
daca numai sotul a semnat ca si coplatitor, numai dansul va fi dator, in cazul in care societatea nu-si achita ratele. in cazul unei executari silite a bunurilor, creditorul cere partajul acelui bun, pt a se stabili cota sotului debitor
daca suma nu e mare, se poate pune poprire pe salariu
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Masina in lizing
tiktakko
Cer ajutorul ptr a stii daca in timpul casatoriei am cumparat o masina , cu imprumut la banca, acum in timpul divortului am dreptul sa o schimb sau sa o ... (vezi toată discuția)