avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... tinut arestat la beci de 4luni nevinovat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

tinut arestat la beci de 4luni nevinovat

sotul meu este la al5-lea mandat de arestare preventiva fara sa incheie rechizitoriul.cat timp cate mandate are voie sa-l tina sint niste declaratii impotriva lui date de niste martori mincinosi acuzat pe nedrept de tentativa de omor calificat avem avocat dar ma intereseaza si parerea dvs va rog sa ma ajutati va pot relata cu toate amanuntele totul cum s-a intamplat adevarul adevarat,va multumesc
Durata totala a arestarii preventive in cursul urmaririi penale nu poate depasi un termen rezonabil si nu mai mult de 180 de zile.
av.M.Hornea
acum depinde si de complexitatea dosarului si de conditiile in care s-a savarsit infractiunea ,daca sotul este cunoscut cu antecedente penale si multe altele .
avocatul pe care il aveti cunoscand toate piesele dosarului poate pregati apararea si poate invoca ceea ce este necesar pentru a-l apara pe sotul dvs.
succes
Atata timp cat aveti un avocat angajat este de presupus ca acesta este competent si ca isi face meseria.
Pe de alta parte,nimeni fara a avedea actele si lucrariule dosarului,pe simplele dvs.afirmatii -si acestea insuficiente si neconcludente-nu se poate pronunta asupra situatiei reale.
Daca este nevinovat nu trebuie sa va faceti griji.Din cate stiu, justitia penala functioneaza.
Nu am inteles de ce ziceti ca este nevinovat.
Au fost mai multi judecatori si aveti si avocat ceea ce ma nedumireste.
Au fost cel putin 5 judecatori care au judecat...
Judecatori diferiti...

avocat Claudiu Lascoschi
Pentru prelungirea masurii preventive a arestului, trebuie sa existe temeiuri noi pentru a fi privata de libertate o persoana.
In afara circumstantelor atenuante personale, cand e mentinuta starea de arest, e analizat pericolul social concret al infractiunii.
Data fiind perioada insemnata in care sotul dumneavoastra tinut in arest, acesta poate solicita instantei de judecata inlocuirea acestei masuri aflictive cu una mai putin drastica : obligarea de a nu parasi localitatea .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate prelungii arestul preventiv fara noi probe? minimiri minimiri este vb de un dosar de frada infomatica,iar procurorul a cerut prelungirea mandatului de arestare preventica pe motiv ca nu a avut timp sa puna probe dat fiind ... (vezi toată discuția)
Arestarea preventiva floare-albastra floare-albastra inftactiune: luare de mita durata arest preventiv: 24 h + 29 zile + 60 zile intrebare: pe 10 sept. expira si cele 60 zile, se mai prelungeste mandatul de ... (vezi toată discuția)
Masura preventiva prev de art 145cpr penala ,obligatia procurorului de a se pronunta cu privire la prelungirea sau incetarea masurii de anu parasi tara sau localitatea janos_varga janos_varga Procurorul face o propunere judecatorului pentru instituirea masurii de arestare preventiva ,aceasta este respinsa si inlocuita de judecator cu masura de a nu ... (vezi toată discuția)