avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... de noul cod penal care intra in vigoare daca sotul meu ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

de noul cod penal care intra in vigoare daca sotul meu nu este judecat va beneficia?

adica pt tentativa de omor daca va fii judecat pt fapta aceasta beneficiaza de noul cod penal?lamuriti-ma si pe mine cand se pune in vigoare va multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 18:57, 22 Iunie 2010
sa vedem daca va intra in vigoare noul cod penal si apoi sa vedem cui ii este opozabil
Nu stie la acest moment cand va intra in vigoare noul cod penal.
In cazul in care de la savarsirea infractiunii si pana la judecarea dfinitiva a unei cauze au intervenit una sau mai multe legi penale, se aplica legea cea mai favorabila.;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As dori sa stiu cand intra noul cod penal ContSters221277 ContSters221277 prietenul meu este inchis din luna iulie ptr tentativa de omor si are o condamnare de 6 ani ,as dori sa stiu daca ii va mai scadea din pedeapsa cand va intra ... (vezi toată discuția)
Lege favorabila in timp melinaR melinaR nu stiu dca titlul ebun dar pe mine maintereseaza daca anul acesta v a intra o lege favorabila pentru pedepsele definitive si cind v a intra aceasta pentru ca ... (vezi toată discuția)
Intrebare noul cod penal covrigu covrigu noul cod penal se aplica si pentru hotararile ramase definitive pana la data intrarii in vigoare? ex: prin noul cod penal se constata ca la data la care ... (vezi toată discuția)