avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Concediu medical
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Concediu medical

La concediu medical pt sarcina si lehuzie toate cele 42 de zile sunt suportate de fnuass sau se suporta 5 de catre angajator?
Cel mai recent răspuns: iirina_19 , utilizator 09:04, 23 Iunie 2010
Concediul pentru sarcina si lauzie (pre si postnatal) este de 126 zile calendaristice si se suporta in intregime din fnuass. Cele 42 de zile obligatorii de postnatal fac parte din cele 126 si se suporta in intregime din fnuass.
media zilnica se poate calucla doar pt periaoda lucrata in cadrul companie noastre?angajata respectiva vine de la o alta firma si nu are intrerupere pe cartea de munca...
Daca nu exista intrerupere pe cartea de munca de nici macar o zi, se solicita o adeverinta de la fostul loc de munca cu restul salariilor brute a.i. sa constituie 6 luni complete anterioare lunii in care se acorda concediul. Pe baza acestora se calculeaza media zilnica.
Atentie!
-concediul de sarcina (prenatal) si cel de lauzie (postnatal) este neimpozabil (vezi cod fiscal)
-in cazul concediului medical, 10.5% - contributia la CAS ,nu se calculeaza la indemnizatia concediului medical , ci la salariu minim brut pe tara (600 lei), raportat la numarul de zile lucratoare de concediu medical .
-nu se retine somaj si nici sanatate pentru concediul prenatal si cel de lauzie .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prenatal - cat mai repede ioana dimassi ioana dimassi Buna ziua, Am urmatoarea intrebare cum se calculeaza indemnizatia pentru concediu prenatal si daca ma afecteaza cumva daca vreau sa intru cat mai ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal/postnatal mirey08 mirey08 lucrez de 3 ani cu CM pe durata nedeterminata in domeniul vanzarilor, iar salariul meu este format din: -salariu fix + bonusari vanzari(variabile de la o luna ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate yildiz yildiz sunt insarcinata in 16 sapt educatoare, vechime 9 ani, grad did 2 si as dori sa stiu cand pot sa imi iau concediu prenatal, care sunt formalitatile, si care ... (vezi toată discuția)