avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1966 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... scoaterea copilului din tara fara acordul tatalui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

scoaterea copilului din tara fara acordul tatalui

Ma numesc Bota Radu si am o problema:
Fosta mea sotie in urma cu 3 ani mi-a scos fiul din tara fara acordul si stirea mea.
Prin fostul ei sot am luat legatura cu fiul cel mare,care nu e al meu,si asa am reusit sa il gasesc pe copilul meu.El se bucura enorm de mult ca l-am gasit dupa 3 ani in care nu am stiut nimica unul de altul si vrea sa vina inapoi in Romania,fiind in Germania acum.Ea s-a recasatorit cu altul si acest individ ii aplica batai repetate de care copilul s-a saturat si vrea din rasputeri sa stea cu mine.
Va rog spunetimi ce as putea sa fac sa il aduc la mine.?
Mentionez ca copilul meu are 11 ani si dupa cum stiu eu dupa legile romane are dreptul sa decida singur cu ce parinte vrea sa steie.Insa in actele de divort a fost incredintat ei .

va multumesc
Puteti introduce o actiune pentru reincredintare minor, dar trebuie sa cunoasteti adresa exacta a mamei din Germania, intrucat se va face prin comisie rogatorie o ancheta sociala la domiciliul ei. daca copilul doreste sa ramana in tara cu dvs. sunt sanse sa il castigati, doar ca instanta va avea in vedere interesele copilului (luand in calcul activitatile scolare, extrascolare etc.)
bota radu a scris:

Fosta mea sotie in urma cu 3 ani mi-a scos fiul din tara fara acordul si stirea mea.


Daca instanta a incredintat copilul mamei atunci ea avea dreptul sa il scoata din tara fara sa aiba nevoie de acordul dvs. scris.
In privinta scolii ma gandesc ca cel mai bine i-ar fi acolo sa nu il mai stric de la scoala de acolo.
Dar copilul din cauza ca il tot bate actualul sot al mamei lui si ea nui ea apararea,mai ales ca a fost operat de inima in noiembrie anul trecut,si poate are mai multe motive care nu mi le spune vrea sa vina de urgenta la mine in tara.
Si de cand am luat legatura cu el,in urma,cu o saptamana,acum deja ii interzic sa mai vorbeasca cu mine.
Copilul imi cere sa il aduc in tara si fara stirea ei,mentionez ca lucrez pe tir si fac numai extern si as putea sa il iau,avand si adresa unde sta.
Ce repercusiuni as avea si daca statul german ar putea sa i-a masuri impotriva mea?
bota radu a scris:
Dar copilul din cauza ca il tot bate actualul sot al mamei lui si ea nui ea apararea,mai ales ca a fost operat de inima in noiembrie anul trecut,si poate are mai multe motive care nu mi le spune vrea sa vina de urgenta la mine in tara.


bota radu a scris:

.Ea s-a recasatorit cu altul si acest individ ii aplica batai repetate de care copilul s-a saturat si vrea din rasputeri sa stea cu mine.


Puteti aduce probe in instanta care sa sustina aceaste afirmatii?
cred ca singura solutie ar fi sa cereti o ancheta sociala de la protectia copilului

Alte discuții în legătură

Reincredintare minor - parasire tara vidicang vidicang Sunt divortat de 5 ani si am un copil cu fosta .... actual sunt recasatorit si mai am un copil , si dorim sa emigram in Canada, fosta sotie doreste sa il duc ... (vezi toată discuția)
Procura pentru copil plecat in strainatate cristi_iuli cristi_iuli Buna ziua Supun atentiei urmatoarea sitatie. Sunt divortat din anul 2010 si am un copil. In urma divortului copilul a fost incredintat spre crestere si ... (vezi toată discuția)
Reincredintare minor nicky79 nicky79 In urma casatoriei au rezultat doua fete. Dupa divort, in anul 2000, una din fete a fost incredintata mamei iar una tatalui. Dupa 4 ani mama a deschis actiune ... (vezi toată discuția)