avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Reincredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Reincredintare minor

In urma casatoriei au rezultat doua fete. Dupa divort, in anul 2000, una din fete a fost incredintata mamei iar una tatalui. Dupa 4 ani mama a deschis actiune de reintregire a familiei si ambele fete i-au fost incredintate spre crestere si ingrijire. Din noiembrie 2010 fata care a fost incredintata initial tatalui, s-a reintors la acesta si a spus ca nu mai vrea sa se intoarca la mama. Tatal vrea sa-i fie reincredintata minora pe cale legala. Mentionez ca fata are 15 ani, este clasa vlll. Mama este recasatorita si mai are un copil cu actualul sot. Tatal este recasatorit si mai are 3 copiii cu actuala sotie dar doreste si reincredintarea fetei. As dori sa stiu care este procedura legala in acest caz si ce acte trebuie depuse? Va multumesc si sper ca am fost destul de explicita.
Cel mai recent răspuns: nicky79 , utilizator 13:55, 2 Martie 2011
pai sunt necesare copii dupa vechile decizii, mergeti cu fata la judecatorie si puteti chiar prin ordonanta prezidentiala( e o procedura mai urgenta) cere reincredintare intrucat mama o neglijeaza, nu se ocupa de ea si pt ca locuieste efectiv la dvs. si fata fiind prezenta confirma spusele dvs s mentioneaza d ce nu doreste sa stea cu mama ei.
Va multumesc foarte mult de raspuns si sper sa se rezolve pe aceasta cale. Va doresc o zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectarea unei hotararijudecatoresti definitive si irevocabile luminic luminic Buna ziua . sotul meu are doua fete dintr-o casnicie anterioara incredintate prin hotarare definitiva si irevocabila fetele sunt la noi de 4 ani recent fosta ... (vezi toată discuția)
Problema-copilul? kitybaby kitybaby dupa divort copilul a fost incredintat mamei cu drept de vizitare a tatalui... dupa o perioada mam a refuzat sa mai lase copilul sa-si vadal tatal... in ... (vezi toată discuția)
Custodie copil ionelazibi_94 ionelazibi_94 doresc si eu ceva lamuriri pentru un caz.dupa divort sora mea a primit custodia fetei sale in varsta de 16 ani.la intentarea divortului de catre sot acesta a ... (vezi toată discuția)