avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie anticipata partiala (nascuta in 1955)
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie anticipata partiala (nascuta in 1955)

buna ziua!
mama mea este nascuta pe 6 iulie 1955 si are 31ani si 8 luni de activitate neintrerupta. Din martie 2007 beneficiaza de pensie pe caz de boala gr 3.
Are drept sa iasa anticipat dupa implinirea varstei de 55 de ani (luna viitoare)?

va rog!!!!!!!!!! un sfat!!!!!
Ultima modificare: Marți, 22 Iunie 2010
ika1504, utilizator
Cel mai recent răspuns: ika1504 , utilizator 11:16, 23 Iunie 2010
De la pensie de invaliditate nu se poatre trece decat la pensie pentru limita de varsta. Daca va fi depensionata, adica daca cei de la comisia de expertiza medicala vor aprecia ca si-a redobandit capacitatea de munca, va putea solicita pensie anticipata partiala (la anul, anul acesta nu se va mai acorda aceasta categorie de pensie).
va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varsta de pensionare anticipata calcea calcea Fratele meu este nascut in 16.10.1953. Are stagiul de cotizare de 35 de ani+ 2 ani pensie de boala, pentru ca a suferit o interventie chirurgicala la nivelul ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata poeana poeana Sunt nascuta pe 15.09.1957 si am o vechime de 25 ani si 8 luni in campul muncii . De 4 ani sunt pensionata pe caz de boala de gradul 3 si am decizia de ... (vezi toată discuția)
Contestatie impotriva deciziei de suspendare a pensiei de invaliditate cristinal cristinal buna ziua, v-as ruga sa-mi spuneti care sunt procedurile de contestare a unei decizii de suspendare a pensiei de invaliditate si cui trebuie sa o adresez. ... (vezi toată discuția)