avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de comision
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de comision

Am incheiat un contract de comision cu o agentie imobiliara.
Cum si in ce conditii pot rezilia acest contract daca in el nu este specificata durata "de viata" al acestuia ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: avramfane , utilizator 19:20, 22 Iunie 2010
pai nu aveati clauze acolo ?
In principiu orice contract poate fi rezolvit sau reziliat pentru neexecutarea culpabila a obligatiunilor contractuale de catre celalalt contractant ;cel care solicita insa desfacerea contractului trebuie sa fie in afara oricarei culpe contractuale spre a obtine cistig de cauza.
pe intelesul unuia care habar nu are de termeni juridici daca se poate ?
eu vreau sa obtin desfacerea acelui contract de comision fiindca nu mai pot cumpara apartamentul intermediat de agentia imobiliara, deoarece nu mi-a acordat banca credit.
Parerea mea este sa incercati rezolvarea amiabila a situatiei create.In caz contrar este foarte important ce clauze sunt inserate in contractul de comision. Daca existenta contractului este legata de acordarea creditului din partea bancii cred ca puteti invoca cu succes in instanta acest impediment in executarea contractului.
multumesc pentru raspuns
Ultima modificare: Marți, 22 Iunie 2010
avramfane, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract cadru vanzare-cumparare aartist aartist In contract este inserata clauza : "Oricare parte poate solicita rezilierea contractului cu un preaviz de 15 zile". Pot rezilia unilateral oricand acest ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract cu banca macrita macrita Ce se intampla in cazul rfezilierii unui contract cu o banca? (vezi toată discuția)
Contract comision agentie imobiliara Sweety Sweety Am nevoie de ajutor.. Cum pot anula un contract de comision cu agentia imobiliara,, daca tranzactia stipulata (vanzare cumparare apartament) nu poate avea loc ... (vezi toată discuția)