avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract comision agentie imobiliara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract comision agentie imobiliara

Am nevoie de ajutor..
Cum pot anula un contract de comision cu agentia imobiliara,, daca tranzactia stipulata (vanzare cumparare apartament) nu poate avea loc deoarece banca nu a oferit credit comitentului?

In contract de comision se precizeaza< in cazul neefectuarii tranzactiei din culpa comitentului, acesta va fi obligat la plata comisionului>.
Contractul de comision nu precizeaza drepturile si obligatiile, este foarte vag.
Contractului nu i s-a dat un numar de inregistrare.

Ce pot invoca dpdv legal?

Multumesc!


Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 20:52, 1 Septembrie 2008
Ideea este că orice contract este legea părţilor, astfel dacă în acel contract de comision nu se stipulează cazurile concrete în care comisionul nu se datorează, ci doar cazul în care acesta se datorează din culpa comitentului, indiferent care este aceasta, aici intrând şi neacordarea creditului de către bancă, sunteţi obligat a achita comisionul deoarece acesta se achită pentru găsirea apartamentului în condiţiile solicitate de beneficiarul-comitent şi vizionarea acestuia, serviciu care trebuie achitat, în acest caz.
Este culpa dv. că nu aţi citit cu atenţie contractul înainte de a-l semna, că nu v-aţi gândit la inserarea unei clauze care să vă apere în cazul neacordării creditului.
Orice contract se poate negocia, iar clauzele de asemenea. Totul ţine de dibăcia părţilor implicate. Dacă nu aţi depus diligenţa necesară, acum depuneţi comisionul. În cazul în care refuzaţi, în instanţă agenţia imobiliară va avea câştig de cauză. Înţelegeţi acum ce înseamnă sfatul unui avocat ÎNAINTE de semnarea unui contract? După, de multe ori, nu se mai poate face nimic...:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision pentru o agentie imobiliara IrinaEne IrinaEne Buna ziua, Anul trecut in martie, am facut toate demersurile pentru a cumpara un imobil printr-o agentie imobiliara din Ploiesti. Dupa prezentarea unui imobil ... (vezi toată discuția)
Contract vizionare apartament cu doua agentii imobiliare iu8lia3 iu8lia3 Buna ziua De curand am inceput sa caut sa cumpar un apartament, si, automat, am apelat la agentiile imobiliare si am semnat contracte de vizionare cu 2 dintre ... (vezi toată discuția)
Comision agentie imobiliara andyc76 andyc76 Buna ziua. Sunt in curs de a vinde un imobil printr-o agentie imobiliara. In urma anuntului postat pe diverse situri cu vanzari imobiliare de particulari,am ... (vezi toată discuția)