avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Garanti avalisti-cesiune firma- firma in faliment
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Garanti avalisti-cesiune firma- firma in faliment

Buna ziua!
In 2008 sotul meu a contractat pe firma o linie de credit de la o banca, m-au obligat si pe mine sa semnez un BO per aval, fara protest sicu scadenta la vedere. Dupa cateva luni, sotul meu a cesionat firma catre un domn, care a inceput negocierile cu banca cu scopul de a prelua ca persoana fizica contractul respectiv, insa nici pana in ziua de azi nu s-a semnat nimic concret. Din momentul cesionarii, banca a refuzat categoric sa ne dea orice fel de informatii legate de evolutia lucrurilor in acest sens, pe motiv ca nu mai este sotul meu administrator la firma respectiva. Suntem DISPERATI, deoarece am aflat recent, ca firma a intrat in insolventa, deci e de rau in ceea ce priveste soarta creditului .Iar noi nici macar nu stim cu ce suma suntem datori bancii. Ce pot face sa aflu macar suma datorata?Multumesc pt. raspuns.
Cel mai recent răspuns: Bibi2008 , utilizator 18:16, 22 Iunie 2010
Consultati la tribunal dosarul de incsolventa la
arhiva sectiei comerciale.
Multumesc. Ulterior, pot sa-l dau in judecata ptr. ca ne-a amagit un an intreg ca va plati si va rezolva, etc ( a confirmat si un ofiter la banca acest lucru?
Putei sa-l dati in judecata.
De asemenea puteti sa formulati si plangere penala
impotriva lui.
ma tem ca pina la semnarea actelor de cesiune in indeplinirea procedurii impusa de legea nr. 26 si 31/1990 sinteti direct raspunzatori de plata ratelor la credit si ... intrarea in insolventa
catalin ciobanu a scris:

ma tem ca pina la semnarea actelor de cesiune in indeplinirea procedurii impusa de legea nr. 26 si 31/1990 sinteti direct raspunzatori de plata ratelor la credit si ... intrarea in insolventa

Actele de cesiune s-au semnat anul trecut, insa la banca nu s-a semnat nimic concret in vederea preluarii creditului de catre noul administrator. Ma scuzati ca nu am formulat mai concis, sunt foarte tulburata. Oricum, cesionarea nu ne absolva pe noi ca garanti per aval in nume propriu de plata ratelor. Tocmai de aceea a inceput el demersurile, insa nu s-au finalizat pana la intrarea societatii in insolventa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionare firma ! algora algora Urgent ! Ajutati-ma ! Anul trecut am cesionat o firma co tot activul si pasivul societatii. Acte la avocat + reg. com. . Dar acum bancile mi-au blocat ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin OLY-OLY OLY-OLY Buna ziua! Am si eu o problema...poate ma ajuta cineva ... Am cesionat o firma , iar pe vremea cand o aveam si mergeau toate bine am luat o linie de credit ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin far protesc OLY-OLY OLY-OLY Am cesionat o firma , iar pe vremea cand o aveam si mergeau toate bine am luat o linie de credit pentru care am semnat un bilet la ordin ca garant per aval. ... (vezi toată discuția)