avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Confict angajat- angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Confict angajat- angajator

Buna ziua,

Am o problema cu fostul angajator, refuza sa imi elibereze actele pentru a ma putea inscrie la somaj( ultima zi de munca a fost 18.05.2010 ultima mea zi de inscriere era 17.06.2010 iar el nici pana in ziua de azi-22.06.2010 nu mi-a dat anexa 14).astfel am pierdut continutatea iar in cazul in care fac un copil mai devreme de 12 nu beneficiez de indemnizati a de crestere a copilului iar daca ma angajez inainte de a se termina perioada de somaj am pierdut valoarea somajului aferenta perioadei 19.06.2010 si pana pun dosarul.
In plus refuza sa imi dea banii pentru zilele de concediu neefectuare si salariu compensatoriu. Carte de munca am luat-o eu singura de la ITM ca in baza ei nici asta nu o vedeam.
Ce institutie poate sa o amendeze deoarece a incalcat legea impiedicandu-ma sa beneficiez de anumite drepturi la carea avem dreptul prin lege?
Daca nu imi da mie drepturile macar sa plateasca amenzi daca "se joaca cu focul".X-(
Am fost la ITM si am facut sesizare dar au zis ca nu ma pot ajuta prea mult sI la ANOFM care au zis ca ma pot ajuta doar pentru obtinerea anexei 14, mai mult nu pot face.
Unde sa ma mai duc si ce legi sunt de partea mea?

Va multumsc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:44, 22 Iunie 2010
Mergeti in instanta. Sunteti scutita de taxa de timbru si merge foarte repede actiunea in contencios.
Codul Muncii este legea care va apara interesele dvs ca si angajat.
B-)
Ultima modificare: Marți, 22 Iunie 2010
MIHAI GRIGORE, Avocat
art.998 si art.999 C.civ. va protejeaza in acest sens ... trebuie introdusa o actiune in pretentii impotriva angajatorului, intrucat prin fapta sa va cauzat un prejudiciu.
Buna ziua,

Este neaparat nevoie de avocat sau ma pot reprezenta singura?
Exista posibilitatea de a pierde actiunea in instanta ?Intrebam asta pentru ca acum nu dispun de banii necesari pentru plata unui avocat.

Multumesc
Puteti sa va reprezentati si singura, daca considerati ca va descurcati .... cu ajutorul acestui forum, foarte multi s-au descurcat fara a apela la un avocat (motivul fiind lipsa banilor).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarii compensatorii C.Geta C.Geta buna ziua sunt in preaviz si am inaintat conducerii unitatii o cerere pentru plata a 2 salarii compensatorii. intrebarea mea este in ce baza se platesc ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca aliss73 aliss73 Buna seara. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Am un litigiu de munca cu fostul angajator pentru plata drepturi banesti.In cererea de chemare in ... (vezi toată discuția)
Contestare decizie incetare cim raduionut raduionut Buna seara(dimineata) am nevoie de niste sfaturi pentu ca sa stiu cum sa procedez mai departe. in data de 03.11.10 am fost anuntat prin preaviz ca imi ... (vezi toată discuția)