avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... litigiu de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

litigiu de munca

Buna seara.
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema.
Am un litigiu de munca cu fostul angajator pentru plata drepturi banesti.In cererea de chemare in judecata mi-am intemeiat actiunea pe art 269 din codul muncii (raspunderea angajatorului,actiunea in regres)coraborat cu art 998-999 din codul civil.In intampinarea depusa de parat ei nu raspund la nici una din acuzatii,singurul lucru de care vorbeste este ca actiunea este gresit fondata pe aceste reglementari deoarece aceste articole erau in vechiul cod civil in cel actual regasindu-se in art 1357-1371.Despre art 269 din codul muncii pe care eu imi intemeiez cerea nu face nici-o referire.
Instanta mi-a cerut sa duc detailat pe fiecare luna suma care cred eu ca mi se cuvenea.Este vorba de indemnizatia de somaj si asigurarile sociale pe care le-am pierdut din vina paratei.
Nu stiu cum ar trebui intitulata(concluzii sau note)si va rog sa-mi spuneti daca sa faptul ca am trecut gresit cele doua art ma poate afecta.
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: aliss73 , utilizator 19:59, 6 Noiembrie 2012
Puteti sa le spuneti Precizari la cererea de chemare in judecata ... Reclamantul nu este obligat să indice textul de lege pe care se întemeiază, fiind suficient să menţioneze că cererea şi-o întemeiază , de exemplu, pe contractul de vânzare-cumpărare sau pe succesiunea legală ori pe uzucapiune, deoarece încadrarea în text este obligaţia judecătorului .
În cazul unor îndoieli privind temeiul juridic al cererii, instanţa poate pune această problemă în discuţia părţilor.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noul cod civil sau vechiul cod civil? Cryss68 Cryss68 Cand a intrat in vigoare Noul Cod Civil? Care este continutul articolelor 998 si 999 din Noul Cod civil? Care este continutul articolelor 998 si 999 din ... (vezi toată discuția)
Motivare in drept gresita??? ContSters6135 ContSters6135 am si eu o problema legata de aceasta OUG 119/2007. eu am inaintat instantei o cerere de emitere a unei somatii de plata intemeiate pe OG 5/2001, desi aveam si ... (vezi toată discuția)
Model actiune recuperare prejudiciu Justitiarul711 Justitiarul711 As avea nevoie de un model de actiune in instanta pentru recuperare prejudiciu. Am efectuat lucrari de reabilitare a blocului, fatada si acoperis, iar unii ... (vezi toată discuția)