avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Model actiune recuperare prejudiciu
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Model actiune recuperare prejudiciu

As avea nevoie de un model de actiune in instanta pentru recuperare prejudiciu. Am efectuat lucrari de reabilitare a blocului, fatada si acoperis, iar unii dintre proprietari au refuzat sa plateasca fiind nevoiti sa achitam noi costul lucrarii si in locul lor. Mentionez ca nu avem asociatie de proprietari de aceea o parte dintre locatari ii vor actiona in judecata pe ceilalti. Daca are cineva un model va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:42, 25 Ianuarie 2014
Un model simplu, ...Adaptezi la situatia ta. Dar cred ca oricum va fi nevoie de un avocat.

DOMNULE PREªEDINTE,

Subsemnatul(a)_, domiciliat(ă) în_, chem în judecată şi personal la interogatoriu pe părâtul(a)_, domiciliat(ă)_, pentru a fi obligat(ă):



8. să-mi plătească suma de_lei, reprezentând contravaloarea lucrarilor de reabilitare a blocului, fatada si acoperis,...etc in valoare totala de ...
( mottivezi) ...


Cer, de asemenea, obligarea pârâtului la plata cheltuielilor pe care le voi face cu judecarea acestei cauze.

Motivele acţiunii:

în fapt, la data de_(se enunţă obiectul cererii şi valoarea sa, apoi motivele de fapt şi de drept pe care se întemeiază cererea şi dovezile pe care se sprijină fiecare capăt de cerere.

Aceasta fiind starea de fapt şi de drept pe care se întemeiază cererea, vă rog să admiteţi acţiunea şi să obligaţi pe pârât(ă) la(sau să-mi)

în drept, îmi întemeiez acţiunea pe dispoziţiile art. 998-999, 1000 alin._,

1001 sau 1002 C. civ.

în dovedirea acţiunii înţeleg să mă servesc de interogatoriul pârâtului(ei) care urmează a fi citat cu această menţiune, de proba cu acte, expertiză tehnică, cercetare locală şi de martorii:_.

Depun prezenta acţiune în dublu exemplar, timbru fiscal în valoare de lei şi timbrul judiciar în valoare de_lei.

Data depunerii__

Va multumesc!
De ce credeti ca este necesar prezenta avocatului, din moment ce exista copii ale contractelor cu firma si copii dupa facturile fiscale de executare a lucrarii? Oare se poate judeca in lipsa? Trebuie ca toti locatarii buni platnici sa fim prezenti? Sa facem o cerere la comun sau fiecare in parte ii da in judecata pe vecini?
Stie cineva la suma de 2000 lei, la cat se ridica taxele? :-/
Scuza-ma , la aceasta intrebare nu stiu sa raspund pentru ca nu profesez in Romania. La noi se cere prezenta avocatului, nu stiu cum e in ro, s-au schimbat multe intre timp.
Va multumesc ! Daca stie cineva m-as bucura tare mult.

Alte discuții în legătură

Reabilitarea termica a acoperisului catalinmos catalinmos Buna ziua, Locuiesc in Brasov, intr-un bloc cu 4 etaje si 2 scari, un total de 35 de apartamente si din nefericire, locuiesc la etajul 4. S-a inceput ... (vezi toată discuția)
Mostenire testamentara SilviaCanuda SilviaCanuda Tatal meu in 2013 a testat prin testament olograf intreg patrimoniul sau fratelui lui, transmitind testamentul tot fratelui la pastrare. Apoi peste un timp ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, avem locuinta in hateg, jud.hunedoara, intr- un bloc ... lena1@ lena1@ Buna ziua, Avem locuinta in Hateg, jud.Hunedoara, intr- un bloc de apartamente, care au intrat in programul de reabilitare, inainte de 2019. Cand sa ... (vezi toată discuția)