avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contestare decizie incetare CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contestare decizie incetare CIM

Buna seara(dimineata) am nevoie de niste sfaturi pentu ca sa stiu cum sa procedez mai departe.
in data de 03.11.10 am fost anuntat prin preaviz ca imi inceteaza CIM conform artiolului 65(1) codul muncii. pe aceasi foaie primita de la ei au mai scris si ca nu este nevoie sa ma prezint la locul de munca pe perioada prezentului preaviz, verbal obligandu-ma sa nu ma prezint.
toate bune si frumoase pana cand in ianuarie pe data de 3 l-am sunat pe directorul firmei sa il intreb de acte, el la momentul respectiv spunandu-mi ca la sfarsitul saptamanii sau cel tarziu luni urmatoarea saptamana o sa le am la posta sa le ridic ca el le are si le trimite personal. l-am sunat iar pe 15 si aceasi chestie.. ca o sa vina actele.
pe data de 11.02.2011 am fost personal la sediu firmei si am primit o copie de la decizie si o fisa fiscala si un biletel de iesire cu data respectiva , eu nu am semnat nicaieri de primire... urmand ca cartea de munca sa o primesc in cateva zile pentru a ma duce la anofm sa beneficiez de somaj.
nici pana acum nu am primit nimic , nici telefon nici mandat postal.

Vreau sa stiu cum sa procedez mai departe pentru a rezolva problema si mai vreau sa stiu cum pot sa fac sa primesc somajul din urma... la anofm cand m-am dus au zis ca il primesc de cand depun dosarul. Societatea trebuia sa imi dea actele pe data de 30.11.2010 ca banuiesc ca de aceea se numeste preaviz ca eu sa ii ajut pe ei sa muncesc part time si ei sa aibe timp sa pregateasca actele.Cum ii pot face sa ma despagubeasca de timpul pierdut ?
Intre timp am aflat ca ei au mai angajat alte 2 persoane una in locul meu si alta in acelasi post.
Tin sa mai precizez ca toate problemele au inceput cand am cerut eu marire de salariu.
Daca se poate sa ma ajute cineva cu o redactare a contestatie pentru decizie incetare CIM.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Februarie 2011
raduionut, utilizator
Cel mai recent răspuns: raduionut , utilizator 15:19, 25 Februarie 2011
Nu aveti decit sa-l chemati in judecata pe fostul angajator din culpa caruia nu ati primit indemnizatie de somaj si salarii compensatorii
Pentru neeliberarea carnetului de munca va puteti adresa ITM-ului in a carui raza isi are sediul angajatorul ... pentru prejudiciul suferit din culpa angajatorului în timpul îndeplinirii obligaţiilor de serviciu sau în legătură cu serviciul, acesta este obligat să îl despăgubească pe salariat. Singura cale aflată la îndemâna angajatului păgubit este aceea de a sesiza instanţa de judecată competentă, respectiv tribunalul de la domiciliul său.
cei de la tribunal ma ajuta in acest sens sau tot trebuie sa ma duc pe la avocat ?
Nu are cum sa va ajute un judecator pentru redactarea unei astfel de cereri ... puteti apela la ajutorul unui avocat.
cine ma poate ajuta cu o redactare a unei contestatii decizie de concediere si cat ma costa sa-mi dea si mie un mesaj pe privat. sunt din sectorul 6 dar ma pot deplasa oriunde in bucuresti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa ma angajez din nou fara decizie de incetare a cim? alina.l alina.l Am facut nenumarate demersuri la fostul angajator sa-mi elibereze decizia de incetare a CIM si refuza sa mi-o elibereze de 2 luni?Am o promisiune de angajare ... (vezi toată discuția)
Legat de somaj alphinista alphinista am fost in preaviz in baza art65 al1 pana pe 01.012010. am sunat la firma sa intreb daca pot sa ridic decizia de incetare a contractului de munca si adeverinta ... (vezi toată discuția)
Termen la obtinerea documentelor pentru dosarul de somaj s.butnareanu s.butnareanu Buna ziua! Am lucrat la o firma la care CIM a incetat in urma restrangerii activitatii si s-a facut disponibilizare colectiva de personal.Care este procedura ... (vezi toată discuția)