avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot sa ma angajez din nou fara decizie de incetare a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot sa ma angajez din nou fara decizie de incetare a CIM?

Am facut nenumarate demersuri la fostul angajator sa-mi elibereze decizia de incetare a CIM si refuza sa mi-o elibereze de 2 luni?Am o promisiune de angajare la un nou loc de munca dar mi-e teama ca fara aceasta decizie si fara carnet de munca nu ma vor accepta.Pot sa ma adresez instantei pentru recuperarea lor?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: alina.l , utilizator 21:40, 23 Aprilie 2009
1. Va puteti angaja si fara carnetul de munca si fara decizia de incetare a CIM. Dati o declaratie ca aveti carnet de munca si il veti aduce cand veti intra in posesia lui.
2. Daca se tin carnetele de munca la ITM, mergeti acolo si faceti o sesizare ca nu ati primit decizia si carnetul de munca si o sa va rezolve ei. Daca acestea se tin la angajator, faceti-i o scrisoare, cu confirmare de primire, prin care solicitati sa va elibereze documentele solicitate si mai spuneti ca, in caz contrar, ii veti actiona in judecata.
3. E cam mult 2 luni de zile pentru eliberarea actelor! Cum v-a incetat CIM? Cu ce articol din Codul muncii si cu ce data?
Va mai recomand ca atunci cand primiti un exemplar din deciza de desfacere a contractului sa nu uitati sa mentionati pe formularul angajatorului ca ati primit-o in data de ...
Daca veti vrea cumva sa o contestati, contestarea se va putea face in termen de 30 de zile de la data la care ati primit decizia de incetare contract.
Sigur ca puteti sa va adresati instantei de judecata, pentru recuperarea cartii de munca si a deciziei de incetare a CIM.
Competenta este a Tribunalului-Sectia litigii de munca, unde aveti domiciliu stabil, iar actiunea va fi una de tipul "obligatia de a face".
Este insa bine sa-i solicitati in scris prin scrisoare cu confirmare de primire, atat decizia cat si cartea de munca, iar mai apoi sa dati in judecata.
Cereti si daune cominatorii, respectiv o suma de bani care se va plati pentru fiecare zi de la data ramanerii defitive a sentintei si pana la punerea efectiva in executare a acesteia.
Puteti oricum sa va angajati!
Apelati insa la asistenta unui jurist pentru a va indruma in ceea ce doriti sa faceti!
Am fost concediata in baza art.65(1) codul muncii,iar in data de 26.02.2009,mi-a expirat perioada de preaviz conform instiintarii.Intrucat ITM este foarte departe,am facut un mail prin care le-am cerut o copie dupa decizia mea,iar dupa 3 saptamani mi-au raspuns ca datele mele de identificare nu au fost complete.Am refacut mail-ul catre ei,iar acum astept copia dupa decizia de desfacere a CIM .
Care este temeiul in care se cer aceste daune cominatorii?Este vorba despre un litigiu de munca?

Alte discuții în legătură

Se poate fara decizie? alina.l alina.l Am lucrat pana in 26.02,la o societate in domeniul comertului,de unde am fost disponibilizata conform instiintarii de preaviz in baza art.65(1)codul ... (vezi toată discuția)
Probleme cu fostul angajator - neplata salarii, revocare decizie incetare cu somaj ecochina ecochina Buna ziua, vreau sa va rapesc timpul cu o poveste total ciudata ce mi s-a intamplat: Am fost angajata la o firma cu capital strain cu contract normal, pe ... (vezi toată discuția)
Neintelegeri cu angajatorul-disponibilizare eleonora78 eleonora78 Buna ziua, dacama poate ajuta cineva cu niste sfaturi, va rog! Am primit o comunicare din partea angajatorului ca mi se desfiinteaza postul din cauza ... (vezi toată discuția)