avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2007 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot sa ma angajez din nou fara decizie de incetare a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot sa ma angajez din nou fara decizie de incetare a CIM?

Am facut nenumarate demersuri la fostul angajator sa-mi elibereze decizia de incetare a CIM si refuza sa mi-o elibereze de 2 luni?Am o promisiune de angajare la un nou loc de munca dar mi-e teama ca fara aceasta decizie si fara carnet de munca nu ma vor accepta.Pot sa ma adresez instantei pentru recuperarea lor?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: alina.l , utilizator 21:40, 23 Aprilie 2009
Va puteti inregistra , anterior angajarii, pt. a beneficia de indemnizatie de somaj , la Agentia pt. ocuparea fortei de munca locala, urmand ca ulterior angajarii sa mai beneficiati de 30% din indemnizatia de somaj pe perioada ramasa.
Este un plus la salariu care nu trebuie neglijat.
Aveti nevoie din pacate de carnetul de munca si o adeverinta de la unitate cu plata contributiei de somaj pt. cele 12 luni anterioare desfacerii contractului.
Contractul de munca se poate incheia si fara carnet de munca si decizie, in baza declaratiei, iar carnetul de munca ar trebui sa-l ridiicati de la ITM mergand cu contractul de munca , pt. a se sti codul sub care este inregistrata societatea . Va gaseste mai usor.
Evident ca ceea ce banuiam,s-a intamplat!M-a sunat azi patroana firmei la care am lucrat si ,plangand mi-a spus ca a avut control ITM,si ca sa ma opresc cu plangerile.Asa am constatat ca ea din 26.02 si pana acum nu a inregistrat decizia de incetare a CIM la ITM.I-am explicat ca eu nu am facut un denunt acolo ci o cerere prin care solicitam ITM-ului sa-mi elibereze o copie a deciziei.Ce parere aveti?Ce credeti ca va pati?Va intreb,pentru ca mi-a propus o intalnire saptamana viitoare atunci cand va veni in orasul meu.Va multumesc tuturor pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate fara decizie? alina.l alina.l Am lucrat pana in 26.02,la o societate in domeniul comertului,de unde am fost disponibilizata conform instiintarii de preaviz in baza art.65(1)codul ... (vezi toată discuția)
Probleme cu fostul angajator - neplata salarii, revocare decizie incetare cu somaj ecochina ecochina Buna ziua, vreau sa va rapesc timpul cu o poveste total ciudata ce mi s-a intamplat: Am fost angajata la o firma cu capital strain cu contract normal, pe ... (vezi toată discuția)
Neintelegeri cu angajatorul-disponibilizare eleonora78 eleonora78 Buna ziua, dacama poate ajuta cineva cu niste sfaturi, va rog! Am primit o comunicare din partea angajatorului ca mi se desfiinteaza postul din cauza ... (vezi toată discuția)