avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale intrebare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

intrebare

Mama copilului meu poate face parte dintr-o inteprindere familiala? mentionez ca nu suntem casatoriti cu acte!
Cel mai recent răspuns: Carmen Chitu , Avocat 19:43, 22 Iunie 2010
Întreprinderea familială este constituită din 2 sau mai mulţi membri ai unei familii.
În accepţiunea legii, prin familie se înţelege: soţul, soţia, copiii acestora care au împlinit vârsta de 16 ani la data autorizării întreprinderii familiale, rudele si afinii până la gradul al patrulea inclusiv.
Deci raspunsul este NU
Exista activitate comerciala alta decit SRL in care potavea un angajat?
da. sunt avocat, - asimilat cu persoana fizica autorizata- si sotia este angajata pe cabinet
Da puteti infiinta o intreprindere individuala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreprindere familiala ContSters63174 ContSters63174 Buna ziua! va rog sa-mi spuneti daca este necesara incheierea de autentificare la acordul de constituire al intreprinderii familiale. (vezi toată discuția)
Intreprindere familiala transport marfa popescuconstanta popescuconstanta Buna ziua! vreau sa infiintez o asociatie familiala tranport marfa (13 tone max) si doresc sa stiu daca o pot face prin AF si daca este mai avantajos asa ... (vezi toată discuția)
Intreprindere familiala donkenzo donkenzo 2 persoane fara grad de rudenie pot sa infiinteze o astfel de societate ca asociati ? am intrebat astazi pe cineva si era in stare sa se jure ca se ... (vezi toată discuția)