avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale intreprindere familiala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

intreprindere familiala

2 persoane fara grad de rudenie pot sa infiinteze o astfel de societate ca asociati ?
am intrebat astazi pe cineva si era in stare sa se jure ca se poate...desi numele imi lasa suspiciuni.
pot avea dezavantaje in domeniul IT-ului,service si vanzari it ?
care sunt cele mai mari dezavantaje la o astfel de societate ?
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 20:09, 26 Februarie 2009
Ordonanţă de urgenţă nr. 44 din 16/04/2008
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 328 din 25/04/2008
Intrare in vigoare: 25/04/2008
privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale

Art. 2. - În sensul prezentei ordonanţe de urgenţă, termenii şi expresiile de mai jos au următoarele semnificaţii:
d) familia - soţul, soţia, copiii acestora care au împlinit vârsta de 16 ani la data autorizării întreprinderii familiale, rudele şi afinii până la gradul al patrulea inclusiv;
h) întreprindere familială - întreprinderea economică, fără personalitate juridică, organizată de un întreprinzător persoană fizică împreună cu familia sa;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare i.f. - grad rudenie sgdany sgdany Angajarea de personal in A.F. permite doar rudelor de gradul 3. Pot afla care sant acestea? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Intreprindere individula krisztina krisztina Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti si mie ce este o intreprindere individuala? Unde ma pot informa despre aceasta forma de societate? Care este legislatia care ... (vezi toată discuția)
Pfa lucry lucry o persoana care a absolvit facultatea de Educatie Fizica si Sport poate deveni PFA in acest domeniu? Ceva in genul PFA antrenor de fotbal? (vezi toată discuția)