avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... rate neplatite la banca - nelamuriri vis a vis de ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

rate neplatite la banca - nelamuriri vis a vis de executarea silita

buna ziua,

am un credit de nevoi personale #-o (pe 10 ani), fara ipoteca sau giranti, insa am garantat rambursarea creditului cu venitul lunar. pentru ca nu mai sunt angajat, de ceva vreme, am ramas restant cu plata ratelor lunare(500ron). am reusit insa sa platesc cel putin o rata, o rata jumate, (incercam sa-mi demonstrez bunavointa) o data la trei luni, ceea ce nu incalzeste, banca, insa, cu nimic.

stiu, prostia, se plateste, iar eu am dat dovada de atat de multa incat sa-mi ajunga pe cel putin urmatorii 8 ani... :sorry:

in urma cu 2 luni am primit o notificare prin care mi se solicita achitarea de urganta a sumei restante 2.500ron si sunt informat ca in cazul neachitarii sumei solicitate in termen de 15 zile, contractul de credit va fi reziliat si evident se vor initia procedurile legale in vederea recuperarii datoriei (executare silita, si/sau societati de recup. creante).
eu nu am nici un bun pe numele meu deci nu prea au ce executa si nefiind salariat ...
din aprilie am mai platit 300ron in mai si ... cam atat :">, insa nici nu am mai primit nimic, in scris, de la banca, decat, nelipsitele telefoane de la departamentul recuperare credite, care se lasa intotdeauna cu amenintari din partea lor si #-o din partea mea.

as fi incercat o cerere de reesalonare, acum cu noile reglementări privind contrac­tele de credit pentru consumatori, prevăzute în OUG nr. 50/2010, insa creditul de nevoi personale nu se acorda pe un termen mai mare de 10 ani, deci am renuntat la idee.

daca voi fi dat in judecata se poate ajunge la inchisoare? mi-am auzit-o si pe asta de la o 'doamna' functionara, binevoitoare.
am incercat sa ma documentez dar se pare ca nu ma tin neuronii, ca nu pricep mai nimic...
in cauzul in care banca apeleaza la o agentie de recuperare, in afara de 'ruptul picioarelor' ;) ce-mi poate face agentia?

v-as ruga, daca se poate, sa-mi lamuriti si mie plicticoasele intrebari.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: borik , utilizator 12:59, 14 Septembrie 2010
nu va poate inchide nimeni. sa ii dati pace la functionara lu peste
va vor pune poprire pe salariu, cand il veti avea...poate mosteniti ceva bunuri si le pot executa... de astea.
nu faceti puscarie doar ca nu puteti plati si nici picioare rupte nu veti avea
merci mult de raspunsuri.
dar nu pot sa cred ca m-am intins mult mai mult decat mi-a fost plapuma, fara sa platesc consecintele...

inca ceva: am auzit, repet, am auzit, deci nu stiu cat de adevarat e, ca bancile nu au dreptul sa te dea in judecata daca platesti o suma minima (nu stiu cat la suta din rata lunara) o data la 90 de zile. insa nu am gasit nicaieri nici un articol cu privire la acest lucru. am intrebat la banca si mi-au cam ras in nas... adevaru-i ca si mie-mi venea sa-mi cam rad, singur, in nas, dar am zis ca mai stii? daca s-au transformat bancile peste noapte in zana cea buna si eu nu stiu nimic...

dvs ati auzit cumva de vreo asa reglementare?

inca o data, multzam
b.
banca e orice, numai zana buna, nu. nu cred ca exista astfel de reglementare.
constituia fapta penala, daca ati fi obtinut prin frauda acel credit (falsificarea cartii de munca pt a dovedi venituri mai mari), dar asa, dvs ati cerut, banca v-a dat...si-a asumat si riscul ca dvs sa nu mai puteti plati la un moment dat
aceeasi problema o am si eu, am ramas restanta 4 luni la banca cu o restanta de 1600 lei, am incercat o reesalonare, mi s-a redus rata pe urmatoarele 6 luni la suma de 200 lei de la 400 , dupa aceea urmand a plati diferenta din aceste 6 luni pe parcursul creditului, impartindu-se la restul ratelor.decat deloc, banca mi0-a oferit totusi aceasta solutie.puteti obtine aceasta reesalonare pe maxim 9 luni, mi s-a spus de la banca.

Alte discuții în legătură

Executare silita vishu vishu Buna ziua, Pentru un credit de nevoie personale contractat in 2021 de aproximativ 103000 lei, din care au mai ramas aproximativ in jur de 85000 de lei (ratele ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu virat pe card gavriila gavriila salariul meu este virat intru-un cont de banca unde am cardul. Banca are contract de gaj pe acel cont (eu avand la banca respectiva o rata de credit care ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu serby30 serby30 sunt creditor intr-un dosar de executare silita avand ca obiect recuperarea unei sume de bani. debitorul, salariat, sustine ca are rate la banca in ... (vezi toată discuția)