am un credit de nevoi personale #-o (pe 10 ani), fara ipoteca sau giranti, insa am garantat rambursarea creditului cu venitul lunar. pentru ca nu mai sunt angajat, de ceva vreme, am ramas restant cu plata ratelor lunare(500ron). am reusit insa sa platesc cel putin o rata, o rata jumate, (incercam sa-mi demonstrez bunavointa) o data la trei luni, ceea ce nu incalzeste, banca, insa, cu nimic.
stiu, prostia, se plateste, iar eu am dat dovada de atat de multa incat sa-mi ajunga pe cel putin urmatorii 8 ani... :sorry:
in urma cu 2 luni am primit o notificare prin care mi se solicita achitarea de urganta a sumei restante 2.500ron si sunt informat ca in cazul neachitarii sumei solicitate in termen de 15 zile, contractul de credit va fi reziliat si evident se vor initia procedurile legale in vederea recuperarii datoriei (executare silita, si/sau societati de recup. creante).
eu nu am nici un bun pe numele meu deci nu prea au ce executa si nefiind salariat ...
din aprilie am mai platit 300ron in mai si ... cam atat :">, insa nici nu am mai primit nimic, in scris, de la banca, decat, nelipsitele telefoane de la departamentul recuperare credite, care se lasa intotdeauna cu amenintari din partea lor si #-o din partea mea.
as fi incercat o cerere de reesalonare, acum cu noile reglementări privind contractele de credit pentru consumatori, prevăzute în OUG nr. 50/2010, insa creditul de nevoi personale nu se acorda pe un termen mai mare de 10 ani, deci am renuntat la idee.
daca voi fi dat in judecata se poate ajunge la inchisoare? mi-am auzit-o si pe asta de la o 'doamna' functionara, binevoitoare.
am incercat sa ma documentez dar se pare ca nu ma tin neuronii, ca nu pricep mai nimic...
in cauzul in care banca apeleaza la o agentie de recuperare, in afara de 'ruptul picioarelor' ;) ce-mi poate face agentia?
v-as ruga, daca se poate, sa-mi lamuriti si mie plicticoasele intrebari.
va multumesc
corect, doua lucruri se platesc in lumea acesta domnia si prostia, mi-a placut =D>dar exc.sil.este o procecedura cu o paleta de posibilitati mult mai mare decat ai specificat, sa dea domnul sa nu aiba vre-o masa succesorala de facut:O
Update:
Banca nu mai sta la discutii. Acum discut cu executorul, care e foarte hotarat: "Auzi, dom'le acum esti la cheremul meu!"
eu am insistat cu cererea de poprire, pt ca doresc sa platesc lunar, cu 1/3 din salar . insa executorul bancii ing, imi spune ca el nu e de acord, ca nu da curs cererii de poprire si ca-mi va retine tot salariul, urmand ca eu sa-l contactez lunar sa-mi deblocheze contul restrictionat sa pot sa scot o parte din bani (insa in nici un caz cele 2/3 parti ce mi se cuvin, ca bancii nu-i convine).
in cazul acesta prefer sa ma dea in judecata sa hotarasca instanta cat sa platesc lunar. executorul spune ca in cazul unei hotarari judecatoresti nu se poate opune insa pana cand se ajunge acolo e la latitudinea lui cat imi retine din salar (firma la care lucrez imi vireaza salariul in contul deschis la banca de la care am luat creditul - contul e deja restrictionat)
ce pot sa fac?
sa apelez la un avocat? cam cat m-ar costa un avocat?
multumesc mult
b
Faceti o cerere la unitatea la care lucrati sa va vireze salariul cash. Conform legii ar trebui sa-i dea curs.Nimeni nu va poate obliga sa incasati salariul prin banca.
da in prima faza cereti ca salariul sa il primiti cash, dar si aici exista riscuri executorul poate trimite o adresa catre angajatorul dumneavoastra si vi se poate retine astfel la sursa o parte din venit.
eu va sugerez sa faceti o adresa catre Banca, in care sa precizati ca ati fost in incapacitate de plata datorita pierderii locului de munca, apoi ca ati facut solicitare de reesalonare dar nu ati primit nici un raspuns, sa le mai spuneti ca v-ati angajat (nu dati deocamdata detalii despre angajator si salariu), ca ati luat legatura cu executorul si nu ati gasit intelegere ba din contra ca vi s-a vorbit agresiv, si ca doriti sa continuati relatia cu Banca, si sa solicitati o reesalonare a datoriei; adresa sa o aveti in dublu exemplar si cu numar de intrare, si sa anexati doc doveditoare cu privire la pierderea locului de munca. Ei sunt obligati sa va primeasca adresa si obligatoriu sa aveti si dvs un exemplar cu numar de intrare, pt ca in eventualitatea unui proces cu banca se va demonstra ca ati fost de buna credinta. De asemenea puteti sa faceti o reclamatie catre ANPC cu privire la situatia pe care o aveti. Exista intotdeauna o clare de rezolvare.
Va multumesc pentru sugestie, am sa va urmez sfatul...
se poate sa ma ajutati cu un model de adresa catre banca sau un link sau ceva unde as putea citi despre asta
am incercat inca o discutie cu executorul si a zis ca nu e deacord cu poprirea deoarece suma ar fi mai mica decat rata initiala si ca va da drumul executarii silite
Executare silita
vishu
Buna ziua,
Pentru un credit de nevoie personale contractat in 2021 de aproximativ 103000 lei, din care au mai ramas aproximativ in jur de 85000 de lei (ratele ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu
serby30
sunt creditor intr-un dosar de executare silita avand ca obiect recuperarea unei sume de bani.
debitorul, salariat, sustine ca are rate la banca in ... (vezi toată discuția)