avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... rate neplatite la banca - nelamuriri vis a vis de ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

rate neplatite la banca - nelamuriri vis a vis de executarea silita

buna ziua,

am un credit de nevoi personale #-o (pe 10 ani), fara ipoteca sau giranti, insa am garantat rambursarea creditului cu venitul lunar. pentru ca nu mai sunt angajat, de ceva vreme, am ramas restant cu plata ratelor lunare(500ron). am reusit insa sa platesc cel putin o rata, o rata jumate, (incercam sa-mi demonstrez bunavointa) o data la trei luni, ceea ce nu incalzeste, banca, insa, cu nimic.

stiu, prostia, se plateste, iar eu am dat dovada de atat de multa incat sa-mi ajunga pe cel putin urmatorii 8 ani... :sorry:

in urma cu 2 luni am primit o notificare prin care mi se solicita achitarea de urganta a sumei restante 2.500ron si sunt informat ca in cazul neachitarii sumei solicitate in termen de 15 zile, contractul de credit va fi reziliat si evident se vor initia procedurile legale in vederea recuperarii datoriei (executare silita, si/sau societati de recup. creante).
eu nu am nici un bun pe numele meu deci nu prea au ce executa si nefiind salariat ...
din aprilie am mai platit 300ron in mai si ... cam atat :">, insa nici nu am mai primit nimic, in scris, de la banca, decat, nelipsitele telefoane de la departamentul recuperare credite, care se lasa intotdeauna cu amenintari din partea lor si #-o din partea mea.

as fi incercat o cerere de reesalonare, acum cu noile reglementări privind contrac­tele de credit pentru consumatori, prevăzute în OUG nr. 50/2010, insa creditul de nevoi personale nu se acorda pe un termen mai mare de 10 ani, deci am renuntat la idee.

daca voi fi dat in judecata se poate ajunge la inchisoare? mi-am auzit-o si pe asta de la o 'doamna' functionara, binevoitoare.
am incercat sa ma documentez dar se pare ca nu ma tin neuronii, ca nu pricep mai nimic...
in cauzul in care banca apeleaza la o agentie de recuperare, in afara de 'ruptul picioarelor' ;) ce-mi poate face agentia?

v-as ruga, daca se poate, sa-mi lamuriti si mie plicticoasele intrebari.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: borik , utilizator 12:59, 14 Septembrie 2010
executarea silita implica executarea oricarei creante certe , lichide sau exigibile; daca nu aveti un venit stabil si cert, si nici bunuri mobiliare si imobiliare nu au ce sa va faca, va vor soma mult timp; vor veni reprezentanyi ai bancii la dumneavoastra acasa, sfatul meu este sa ii primiti , pt ca nu au ce sa va faca, apoi pentru bunuri mobile executarea se prescrie dupa 3 ani, pentru imobile dupa 10 ani ; dar daca in cursul primilor 2 ani nu vor reusi sa recupeeze nimic dosarul poate fi inchis cu "debitor insolvabil"; in plus timp de 4 ani nu veti mai putea lua credit de absolut nicaieri pentru ca veti figura in biroul de credite si in centrala riscurilor bancare cu credit scos in afara bilantului

dupa luni de interviuri am primit in sfarsit o oferta de job. salarul e ... hmm, 1100 lei dar asta e! e totusi ceva.
trebuie sa instiintez banca ca de luna viitoare imi voi putea plati ratele (500lei/luna) sau imi vor pune ei direct proprire pe salar (1/3 din venitul lunar net) pana ajung la zi cu ratele?
'norocul' face ca firma angajatoare arecontract fix cu banca de la care am luat eu creditul si le vireaza angajatiilor banii in conturile bancii respective. deci nu se pune problema ca nu vor afla. - nici nu as vrea sa ma sustrag platii - am fost bou, acum platesc. :(
insa nu stiu, legal ce masuri sa iau, sa nu mi se reproseze ulterior, lipsa de interes

discutiile cu banca in vederea unei reesalonari sau chiar refinantare (cu dobanda mai mica) merg ca racul, inapoi. sunt de o intransigenta de nemaipomenit.

va rog, daca mai aveti rabdare :"> sa ma luminati si-ntr-aceasta problema

merci mult
b.

e adevarat ca proprirea pe salar se efectueaza numai in cazul in care salarul e cash?
altfel bancile opteaza pt proprire de cont?

am recitit contractul si am descoperit doua 'minunate' clauze, una de debitare directa si alta de garantia ceditului:

I Debitare directa
(1) Imprumutatul autorizeaza prin prezenta, banca X, in mod irevocabil, sa debiteze contul de imprumut sau curent atasat contului de imprumut si orice alte conturi in ron si/sau valuta detinute de catre Imprumutat la banca X, pe intreaga durata a prezentului contract (10 ani), in vederea: platii ratelor lunare datorate, a dobanzilor, comisioanelor ... bla bla bla
(2) daca Imprumutatul nu-si indeplineste obligatia de plata la scadenta, iar in contul curent atasat contului de imprumut nu exista suficiente fonduri, atunci este la latitudinea bancii X sa acopere datoria restanta din oricare din conturile bancare deschise de catre Imprumutat la banca X
(3) banca va pune la dispozitia Imprumutatului, in sediile/sucursalele bancii, informatii cu privire la operatiunile de debitare directa a contului Imprumutatului. Este obligatia Imprumutatului sa solicite si sa verifice, lunar, corectitudinea acestor informatii. Daca Imprumutatul observa orice neconcordanta in inf. furnizate de banca, acesta va informa banca in termen de 1 luna de la data efectuarii operatiunii, in caz contrar, operatiunile fiind considerate corecte. Imprumutatul este de acord ca aceasta masura de notificare este suficienta si renunta la orice contestatie si aparare ulterioara cu privire la faptul ca aceasta metoda a fost insuficienta

II Garantia creditului
Imprumutatul garanteaza rambursarea creditului ... cu: un drept de garantie reala mobiliara asupra tuturor bunurilor mobile ale Imprumutatului prezente si viitoare, incluzand toate veniturile, precum si soldurile si incasarile, in lei si valuta, in conturile bancare ale Imprumutatului deschise la banca X mentionate in prezentul contract, precum si in conturile bancare deschise sau pe care le va deschide la orice institutie de credit din Romania, pe care are obligatia sa-l mentina pana la achitarea integrala a Creditului :O


deci daca ma angajez, vreo 2 luni jumate - 3, nu vad nici un ban !!! ia banca tot!
:(
imi vine sa nu ma mai angajez vreo 3/4 ani pan' s-o prescrie dracia. offff ...
dar na...

cum dracu semnam asa orice, fara sa citim! #-o
invatatura de minte!
:sorry:
cel mai bine ar fi sa luati legatura cu banca sa evitati poprirea pe salariu.
visan_georgiana a scris:

executarea silita implica executarea oricarei creante certe , lichide sau exigibile; daca nu aveti un venit stabil si cert, si nici bunuri mobiliare si imobiliare nu au ce sa va faca, va vor soma mult timp; vor veni reprezentanyi ai bancii la dumneavoastra acasa, sfatul meu este sa ii primiti , pt ca nu au ce sa va faca, apoi pentru bunuri mobile executarea se prescrie dupa 3 ani, pentru imobile dupa 10 ani ; dar daca in cursul primilor 2 ani nu vor reusi sa recupeeze nimic dosarul poate fi inchis cu "debitor insolvabil"; in plus timp de 4 ani nu veti mai putea lua credit de absolut nicaieri pentru ca veti figura in biroul de credite si in centrala riscurilor bancare cu credit scos in afara bilantului


Buna ziua,
Spuneti ca timp de 4 ani nu va putea lua un nou credit, nu sunt 7 ani?
Si daca nu este platit creditul vechi, dupa 4 (7 ani credeam ca sunt) ii mai da credit o alta banca?
Este scos din "lista neagra" si se sterge totul cu buretele ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat, dupa 4 (7 ani) ?

va intreb pt ca am pe cineva intr-o situatie asemanatoare, dar cred ca au trecut deja 5 ani...

Sper sa ma lamuriti si pe mine
Va multumesc

Alte discuții în legătură

Executare silita vishu vishu Buna ziua, Pentru un credit de nevoie personale contractat in 2021 de aproximativ 103000 lei, din care au mai ramas aproximativ in jur de 85000 de lei (ratele ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu virat pe card gavriila gavriila salariul meu este virat intru-un cont de banca unde am cardul. Banca are contract de gaj pe acel cont (eu avand la banca respectiva o rata de credit care ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu serby30 serby30 sunt creditor intr-un dosar de executare silita avand ca obiect recuperarea unei sume de bani. debitorul, salariat, sustine ca are rate la banca in ... (vezi toată discuția)