avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Caz foarte interesant!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Caz foarte interesant!

O persoana a fost angajata ca maistru instructor in invatamant. La data incadrarii provenea din alt sector de activitate unde fusese muncitor electrician. Avand aceeasi specializare pe diploma de studii cu care a fost angajat in invatamant, perioada lucrata ca muncitor electrician i s-a recunoacut ca vechime in munca si vechime in invatamant. La 1 septembrie 2006 a fost promovat ca profesor fiind absolvent de studii superioare, respectiv in domeniul economic. Acum pe diploma de studii nu mai apare specializarea electrician...In aceste conditii mai benefciaza de vechimea in munca pentru perioada cat a finctionat ca muncitor, avand in vedere ca acest drept era deja castigat. Daca nu va mai beneficia, diminuarea retributiei poate fi asimilata unei retrogradari? Care ar fi solutia corecta in acest caz?
Cel mai recent răspuns: RobinHood , utilizator 08:06, 14 Iunie 2007
Vechimea in munca nu are legatura cu functia ocupata. Ii ramane vechimea in munca pentru calculul la plata pensiei , insa nu va avea vechimea in munca legata de postul de profesor deci nu va beneficia de alte sporuri specifice. Nu se pune problema retrogradarii.
nu se ia in considerare ca vechime in profesie, dar ca vechime in munca nu se pune problema
Nu e vorba de retrogrdare.E un aparent "paradox";salarizarea se face la nivel de debutant, din acest motiv, pentru perioada de proba, se poate intampla ca pentru postul de studii superioare sa se incaseze mai putini bani.Exemplu:
-un sofer de 50 de ani, poate fi salarizat la clasa maxima din grila de sofer;
-daca termina o facultatea (devine economist, spre exemplu), va fi salarizat la clasa minima functie de economist, pt.per.de proba, clasa minima care este evident mai mica decat cea maxima de sofer.
Despre vechime in munca nu se poate pune problema;ea se suprapune cu stagiu de cotizare;indiferent pe ce post prestezi munca, cu CIM, vechimea in munca "se contorizeaza";in schimb mai poti intalni "vechime in profesie", "vechime neintrerupta in aceeasi unitate", etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime recunoscută în învăţământ zeno42 zeno42 Bună ziua, lucrez la un liceu de telecomunicaţii din 1991 pînă astăzi unde predau cursuri şi laboratoare la materi tehnice de electronică şi ... (vezi toată discuția)
Vechimea recunoscuta in invatamant zeno42 zeno42 Buna ziua! Am si eu o intrebare si sper sa ma puteti lamuri. Sunt profesoar de materii tehnice (electronica si telecomunicatii) cu studii superioare si gradul ... (vezi toată discuția)
angajare pe post de economist ContSters222021 ContSters222021 Absolventul de Studii Economice -sistem Bologna- specializarea Marketing,ciclul I poate fi angajat pe post de economist? (vezi toată discuția)