avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Mod de retribuire
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Mod de retribuire

#-o Please! Poate o persoana încadrata sa-si primeasca retributia cu ajutorul a doua contracte? Mai explicit: pentru un reprezentatnt de vânzari (de exemplu, pot sa-i fac un contract de munca (cu o oarecare suma fixa) si un contract de prestari servicii pe care sa si-l înregistreze singur si sa-si plateasca impozitul?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: tana , utilizator 12:54, 17 Iunie 2007
contractul de munca avand suma fixa este cu carte de munca si ,cel de prestari servicii de colaborare?
sigur ca da
Nu puteti incheia contract de prestari servicii decat daca e o persoana fizica autorizata. Daca nu e persoana fizica autorizata e musai CIM:(
:-/ Nu înteleg de ce trebuie sa fie pfa.........;; un om munceste (cu CM) linistit; la un moment dat are ocazia sa intermedieze o vânzare iar partile vor sa-l plateasca pt asta. Fiind pers juridica, partea care vrea sa plateasca are nevoie de un contract (exclus CM) in baza caruia sa faca plata. Omul nu vrea (si nici nu are posibilitatea) sa faca intermedieri "a la long"; a fost o ocazie! Dar vrea sa-si plateasca impozitul pt banii luati. De ce nu s-ar putea înscrie la adm fin un contract civil de prestari servicii în baza caruia sa-si plateasca impozitul si sa nu aiba probleme? Ca doar nu se întâmpla nimic ilegal!
Nimeni nu sustine ca legile ar fi logice......dimpotriva......multe ori sunt imposibil de pus in practica, ori contrazic alte prevederi din alte legi si nu mai stii pe care sa le respecti etc...asta este deocamdata...Vorba cuiva " Soarta":(

Alte discuții în legătură

Contract de intermediere anca_diana anca_diana Se poate ca o persoana fizica sa intermedieze obtinerea unei sponsorizari pt un spectacol?Mie nu mi se pare ca ar trebui sa se autorizeze ca si impresar ... (vezi toată discuția)
Conventie civila standan54 standan54 Este valabila conventia civila pentru Asociatiile de proprietari? (vezi toată discuția)
Angajare pensionar Cosmin Sighiartau Cosmin Sighiartau Intrebare: Cum pot angaja un pensionar (conducator auto pe CIFA) astfel incat sa nu mai platesc atatea impozite. Fac precizarea ca persoana (prin mica ... (vezi toată discuția)