avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general somajul si complectarea adev. - anexa 14
Discuție deschisă în Contabilitate în general

somajul si complectarea adev. - anexa 14

La implinirea celor doi ani dupa CIC as putea intra in somaj. Am toate actele mai putin adeverinta pt somaj -Anexa 14 (sau 26 la norme), din care imi lipseste sumele virate de angajat/angajator, nr si data ordinelor de plata di nr si dat declaratiilor depuse la somaj.
Oare pot face rost de aceste info. din lalta parte pt ca din actele din contabiltate nu este nici o sansa?
Se poate inlocui adeverinta cu alte dovezi?
Cel mai recent răspuns: Elena Savciuc , Consultant resurse umane 08:47, 23 Iunie 2010
La ANOFM puteti cere stagiul de cotizare. De ce nu se poate de la contabilitate?
Din Legea somajului aflam:
ART. 113
Constituie contraventie urmatoarele fapte:
.........
j) neeliberarea de catre angajator, persoanelor carora le inceteaza raporturile de munca sau de serviciu, a documentelor prevazute de legislatia in vigoare, necesare pentru certificarea stagiului de cotizare realizat in sistemul asigurarilor pentru somaj si stabilirea dreptului la indemnizatie de somaj.
ART. 114
(1) Contraventiile prevazute la art. 113 se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
a) cele prevazute la lit. a), b), f), h) si j), cu amenda de la 3.000 lei la 5.000 lei;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatorul refuza sa elibereze o adeverinta danutucu danutucu Buna. Am citit pe site-ul dumneavoastra raspunsurile date celorlalti utiliztori si in speranta ca nu ma repet va adresez urmatoarea intrebare: sotia mea a fost ... (vezi toată discuția)
Obligativitate emitere adeverinta jer jer Buna ziua! Pt. a ma putea inscrie la ANOFM pt. a cere ajutorul de somaj am nevoie din partea fostului angajator de o adeverinta din care sa rezulte datele ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj. beneficiari. anamariap28 anamariap28 in mai 2012 am revenit la serviciu din concediu crestere copil, iar acum firma desfiinteaza postul pe care il ocupam eu incepand cu data de 1 apr 2013. Mai pot ... (vezi toată discuția)