avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... imobil dobandit inaintea casatoriei poate deveni bun ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

imobil dobandit inaintea casatoriei poate deveni bun comul?

Buna ziua,
As vrea sa ma lamureasca cineva intr-o problema:
Am dobandit de la mama mea un imobil cu cuntract de vanzare-cumparare inainte de casatorie,acum m-am casatorit,daca fac o renovare cu extindere la aceasta casa poate avea si sotul meu drestul la ea? sau copii lui dupa moarte?
Ce act ar trebui sa fac,ca anexa la contrctul de vanz-cump din care sa reiasa ca pe sotul meu nu il va da nimeni afara din aceasta casa si va putea sa locuiasca acolo pana la sfarsitul vietii?aceasta casa vreau sa ii ramana fiicei mele dipa moartea moastra doar fiicei mele nu si fiului sotului meu,asa isi doreste si el.
Cel mai recent răspuns: aaalinaaa , utilizator 12:37, 23 Iunie 2010
Constituiti-i un drept viager de habitatie, adica veti incheia un act la notar prin care specificati ca sotul are dreptul la habitatie pe intreaga durata a vietii.
Proprietatea imobilului va ramane insa a d-voastra si pe cale de consecinta va reveni mostenitorului d-voastra.
buna ziua.
daca doriti ca fiica dvs. sa devina unica proprietara a imobilului dvs. personal, puteti face act de vanzare-cumparare cu aceasta, cu rezerva dreptului de abitatie instituit in favoarea dvs. si a sotului dvs.
acest lucru inseamna ca fiica dvs. va fi unic proprietar al imobilului, dar dvs. si sotul dvs. veti avea dreptul sa locuiti toata viata in acea casa.
cu alte cuvinte nu veti putea fi evacuati niciodata.
fiica mea are abia 9 ani si nu pot sa ii fac un act de vanzare cumparare
buna ziua,
este valabil si in cazul in care o sa executam un proiect de renovare cu extindere?
multumesc foarte mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept viager de habitatie aaalinaaa aaalinaaa buna ziua, problema mea este urmatoarea: Am dobandit inaintea casatoriei in imobil,acum m-am casatorit,eu am o fetita din prima casatorie iar sotul meu un ... (vezi toată discuția)
Desfacerea unui contract de vanzare cumparare cu habitatie viagera dragaeugen dragaeugen in anul 2014 mi-am vandut apartamentul proprietate personala,cumparat inainte de a ma casatori,fiind in divort cu sotia ,am cumparat cu banii obtinuti un alt ... (vezi toată discuția)
Mostenire conditionata lemia50 lemia50 Buna seara.Am fost proprietara a unui apartment pe care l-am trecut pe numele fiicei mele prin contract de vanzare cumparare,cu clauza sa locuiesc acolo pana ... (vezi toată discuția)