avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1041 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire conditionata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire conditionata

Buna seara.Am fost proprietara a unui apartment pe care l-am trecut pe numele fiicei mele prin contract de vanzare cumparare,cu clauza sa locuiesc acolo pana la moarte.Acum am o casa la tara,care va ramane tot fetei.Nu sunt casatorita,sunt intr-o relatie de aprox.25 ani.Intreb:
- ce trebuie sa fac pentru ca dupa moartea mea,partenerul meu sa poata locui in continuare in casa de la tara pana la sfarsit ? Se poate face testament in care sa impun acest lucru,daca ea este unica mostenitoare ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: lemia50 , utilizator 08:17, 14 August 2013
Puteti inscrie in cartea funciara un drept de uzufruct viager sau habitatie pentru partenerul dvs.
constituiti acum uzufruct sau abitatie cu titlu gratuit pe imobil. Puteti lasa prin testament uzufructul pe imobil insa testamentul poate fi atacat.
Multumesc foarte mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare cu drept de vanzare dupa deces mishu72 mishu72 Buna seara, Am tot cautat pe internet, pe site-urile de profil implicit si aici dar nu am gasit nimic sa imi raspunda la urmatoare intrebare : Parintii ... (vezi toată discuția)
Drept habitatie viagera mariamem mariamem Buna seara.Am si eu o problema in legatura cu vanzarea unui teren. Eu sunt proprietara unui teren pe care a existat un imobil cand l-am achizitionat. In ... (vezi toată discuția)
Contract de habitatie viagera sau contract de abitatie viagera ByaPsy ByaPsy Care termen este corect? Habitatie sau abitatie? Atunci cand este vorba de un contract de vanzare-cumparare cu clauza H/Abitatie viagera (vezi toată discuția)