avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de HABITATIE VIAGERA sau CONTRACT de ABITATIE ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de HABITATIE VIAGERA sau CONTRACT de ABITATIE VIAGERA

Care termen este corect?
Habitatie sau abitatie?
Atunci cand este vorba de un contract de vanzare-cumparare cu clauza H/Abitatie viagera
Ultima modificare: Joi, 28 Iunie 2018
ByaPsy, utilizator
Cel mai recent răspuns: ByaPsy , utilizator 13:50, 28 Iunie 2018
Ambele variante sunt corecte:
HABITÁȚIE ~i f. Drept de a locui într-o casă care aparține altuia.
ABITÁȚIE s. f. (Jur.) Drept de folosință a unei case de locuit care este proprietatea altuia.

Contract de vanzare cumparare sau donatie a unui imobil cu clauza de abitatie, uz sau uzufruct viager (habitatie).
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legat de dr. de uzufruct Lisimah Lisimah Buna seara,situatia mea este urmatoarea:bunicul urmeaza sa vanda un imobil(casa) si sa cumpere un alt imobil(apartament) de la aceeasi persoana,urmand a-mi ... (vezi toată discuția)
Lamurire exacta feeliss feeliss va rog sa-mi explicati ce inseamna drept de uzufruct viager, apoi ce inseamna clauza de habitatie viagera? (vezi toată discuția)
Drept habitatie viagera mariamem mariamem Buna seara.Am si eu o problema in legatura cu vanzarea unui teren. Eu sunt proprietara unui teren pe care a existat un imobil cand l-am achizitionat. In ... (vezi toată discuția)