Coproprietarul cu care sunt in indiviziune perpetua si fortata pe o suprafata de teren de 64.7 mp .teren ce contituie cale de acces pentru amandoi la proprietatile personale,mi a intentat proces civil pentru granituire[precizez aici ca este vorba de un gard la strada existent pe care coproprietarul vrea sa l modifice .sa faca o singura poarta mare care sa i permita accesul autoturismului personal dar nu numai al acestuia ci si a unor masini mai grele de 3.5 tone.fapt ce ar pune in pericol casa proprietate personala aflata la doar 0.50 cm de linia de hotar cu terenul in indiviziune.Aceste cereri sunt mentionate si in plangerea catre judecatorie .adica nu este multumit de gardul deja existent pentra ca are o poarta de doar 1m deschidere.]Actualmente acest coproprietar in baza unei autoriz de constructie pe terenul ce se invecineaza cu calea de acces ,executa lucrari de mai bine de 2 luni .timp in care calea de acces a fost ocupata in totalitate cu materiale de constructie cum ar fi .piatra.nisip .material lemnos .fier beton .betoniera ce a putut fi introdusa fara nicio problema pe aceasta poarta ingusta ...Eu ca si coproprietar in tot acest timp nu am mai avut niciun drept asupra coprietatii.Problema este urmatoarea : minte cu nerusinare in toate plangerile adresate si politiei si in cea adresata judecatoriei .ca tocmai el este cel care nu poate avea acces la proprietatea invecinata pe drumul de acces ,deoarece poarta este mereu inchisa si cheia se afla la mine ......fapt pentru care toate materialele de constructie sunt aruncate peste gard pe coproprietate .lucru neadevarat.In fiecare zi muncitorii vin si intra pe aceasta poarta si pe acest drum de acces fara nicio problema din partea nimanui .Citatia pentru judecata este pe 22 sept.Intrebare :cum sa procedez fata de aceste neadevararuri mentionate in plangerea catre judecatorie in conditiile in care el a pus stapanire pe drumul de acces si isi ridica imobilul in conditii normale fara nicio problema ?Ii pot intenta proces civil pentru daune tinand cont ca impotriva vointei mele se foloseste de calea de acces pentru depozitare materiale si transformarea acesteia in santier >?Am facut zilnic fotografii cu tot ceea ce se gaseste pe acest teren ocupat abuziv si intreb acum .......pot fi folosite aceste fotografii ca probe intr un eventual proces civil ? in alta ordine de idei mentionez ca am depus la inceputul lunii iunie la parchet o plangere cu trimetere la art 220 alin 1 privind savarsirea infractiunii de tulburare de posesie.......dar pana acum nimeni nu venit la fata locului .va multumesc.
perseverati in ceea ce faceti..fotografii pot fi folosite in instanta.. de asemenea, chemati ep cineva de la disciplina in constructii din cadrul primariei si faceti impreuma un proces verbald e constatare.. pe agentul de politie ce raspunde de zona de asemenea il puteti sesiza si ceretii sa faca si el o constatare la fata locului.. la procesul civil din 22 sepatembrie e de preferat sa aveti un avocat.. sa faceti si dvs o cerere recoventionala princ are sa aratati ce pretentii avetid e la vecinul coprorpietar
buna seara domnule avocat Petre.Daca imi permiteti sa va rog o indrumare in legatura cu cazul prezentat mai sus.........intentionez sa cer in contencios administrativ anularea autorizatiei de constructie pentru imobilul ce se invecineaza cu calea de acces deoarece consider ca nu s au respectat urmatoarele:1]distanta constructiei inceputa fata de linia de hotar este de doar 40 cm]...2[ terenul are o suprafata de 54 mp si din cate stiu suprafata construita nu trebuie sa depaseasca 35 %din supr terenului,in cazul prezentat e vb de peste 85%din teren ,3 [certificatul de urbanism eliberat nu cred ca respecta legea ]Deasemenea doresc sistarea lucrarilor cat mai urgent intrucat mi se aduc prejudicii ca si coproprietar pe drumul de acces ,acesta fiind folosit exclusiv pentru depozitarea mat. de constructii .respectivul coproprietar neavand alt spatiu .terenul fiindu i ocupat de constructia deja ridicata .Care sunt pasii ce trebuiesc urmati tinand cont de situatia prezentata ?>astept un raspuns din partea dvs.si va multumesc anticipat.Cu stima....
Drept de trecere
Marian2901
Buna ziua,
acum doi ani am cumparat o propietate in Clinceni de la o doamna stabilita in SUA Am cumparat casa si 1211 mp teren. Initial doamna a avut 3500 mp ... (vezi toată discuția)