avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cum sa reziliez contractul cu avocatul?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cum sa reziliez contractul cu avocatul?

In cazul in care avocatul nu vrea sa-mi primeasca (posta-confirmare primire)instiintatrea de reziliere contract, ce pot face?
Cui ma adresez in acest caz?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:28, 25 Iunie 2010
O varianta ar fi sa introduceti o actiune cu acelsi obiect (rezilierea contractului). O alta sa va adresati baroului cu solicitarea de rigoare, dar...cred ca prima varianta este cea sigura si perfect legala. Solutia este insa dependenta de existenta cauzelor legale de reziliere.. Nu cred ca simpla notificare este conditie de reziliere, iar in instanta puteti invoca si sanctiuni civile in cazul neprezentarii contractului sau a partii (art.108 indice 1, 108 indice 3 C.pr.civ.).
Va recomand sa mergeti la sediul baroului si sa discutati acolo problema. In cele mai multe cazuri se gaseste o solutie amiabila, care poate presupune o restituire de onorariu integrala sau partiala, in functie de situatia concreta.
Incercati sa luati legatura cu respectivul avocat si pe cale amiabila sa reziliati de comun acord contractul de asistenta juridica ,eventual cu primirea unei parti sau a onorariului in integralitatea sa,in functie de activitatea prestata pana la reziliere de avocat.
In caz contrar,aveti posibilitatea unei actiuni civile in pretentii.
melnic a scris:

In cazul in care avocatul nu vrea sa-mi primeasca (posta-confirmare primire)instiintatrea de reziliere contract, ce pot face?
Cui ma adresez in acest caz?

Cati bani i-ati dat si care este motivul pentru care doriti rezilierea?
Aveti si posibilitatea de a va angaja alt avocat.
Daca avocatul nu are nicio culpa trebuie sa va intelegeti cu el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda din vina avocatului the mark the mark suntem un grup de 800 persoane care am angajat un avocat ptr o cauza comuna,din pacate pana acum din cele 5 infatisari care au avut loc pana acum nu ne-am ales ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de asistenta juridica Rookie Rookie Buna ziua, Daca am incheiat un contract de asistenta juridica, dar nu mai doresc sa initiez actiunea (nici nu am platit inca vreun onorariu) este posibil sa ... (vezi toată discuția)
Cerere reconventionala anna2000 anna2000 in cazul in care, in calitate de parat, am si eu pretentii fata de reclamant, insa care deriva dintr-un alt contract, pot formula cerere reconventionala ... (vezi toată discuția)