avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... amenda din vina avocatului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

amenda din vina avocatului

suntem un grup de 800 persoane care am angajat un avocat ptr o cauza comuna,din pacate pana acum din cele 5 infatisari care au avut loc pana acum nu ne-am ales decat cu amanari de genul ca nu prezenta avocatul la dosar tot ceea cecerea judecatorul motiv pe care nu l-am inteles din moment ce noi am depus toate documentele de care era nevoe si ultima bomba pe care am aflat-o e ca suntem pasibili de amenda ptr pierdere de timp a judecatorului.E posibil acest lucru?mentionez ca procesul se afla pe civil iar un dialog intre avocat si noi ,reclamantii nu prea exista,spune ca are strategia lui si atat,ce credeti ca e de facut in acest sens?
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 06:58, 31 Iulie 2011
Da, este posibil sa fiti amendati de catre judecator ... Art. 108^3 C.proc.civ. prevede:
Cel care, cu intentie sau din culpa, a pricinuit amanarea judecarii sau a executarii silite, prin una dintre faptele prevazute in art. 108 ind.1 sau art. 108 ind.2, la cererea partii interesate va putea fi obligat de catre instanta de judecata ori, dupa caz, de catre presedintele instantei de executare, la plata unei despagubiri pentru paguba cauzata prin amanare.
Contractul dintre client si avocat este un contract intuitu-personae, bazandu-se pe increderea pe care o aveti dvs(in calitate de clienti) in cunostintele si profesionalismul lui. In cazul in care nu sunteti multumiti, desemnati un reprezentant care sa ia legatura cu el pentru a pune la punct anumite nemultumiri pe care le aveti.
Nu am auzit de strategia aceasta...
Daca avocatul nu se prezinta la termene probabil ca nu are timp...
Aveti varianta de a mai angaja inca un avocat sau varianta de a rezilia contractul cu avocatul si a angaja altul.
Din cele ce spuneti rezilierea contractului cu avocatul nu ar trebui sa constituie o problema.
Parerea mea este sa faceti cunoscute aceste aspecte presedintelui Baroului de care apartine stimabilul domn avocat.
sa notificati avocatul si sa ii puneti in vedere ca veti rezilia contractul de asistenta juridica daca nu se prezinta la termenele de judecata si nu se conformeaza dispozitiilor instantei.mare prostie ca 800 de oameni sa aveti acelasi avocat...

Alte discuții în legătură

Probleme cu avocatul the mark the mark suntem 800 de persoane implicate intr-un proces,pe motiv ca avocatul nu a depus la dosar actele cerute de judecator desi avocatul dispunea de acele documente ... (vezi toată discuția)
Conflict de munca ContSters116067 ContSters116067 buna.sint Cristina. Am initiat la inceputul lui decembrie 2009 proces ,a avut loc o infatisare la care firma nu s-a prezentat,fara sa faca vreo obiectie.As ... (vezi toată discuția)
Furt, judecata in fond - acordare termene, durata proces minodora_1973 minodora_1973 as vrea sa stiu daca exista un anumit numer de infatisari pentru procesul penal? sunt parte vatamata in proces penal de furt cu autor cunoscut si care si-a ... (vezi toată discuția)