avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... cerere reconventionala
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

cerere reconventionala

in cazul in care, in calitate de parat, am si eu pretentii fata de reclamant, insa care deriva dintr-un alt contract, pot formula cerere reconventionala ?
multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 13:47, 23 Septembrie 2010
Conform prevederilor art.119 al.(1) C.pr,. civ., asa cum a fost modificat prin L.219.06.07.2005, de aprobare a OUG 138/2000, "dacă pârâtul are pretenţii în legatură cu cererea reclamantului, el poate sa facă cerere reconventionala".
Aceasta trebuie sa indeplineasca aceleasi conditii cu cererea de chemare in judecata.
In functie de capacitatea de a proba legatura amintita, aceasta va fi admisa ori nu, de catre instanta. In speta dvs. este necesar sa dovediti ca acele doua contracte sunt strâns legate intre ele, iar drepturile si obligatiile pe care le creeaza partilor sunt, prin consecita interdependente. Altfel cred ca veti fi nevoit sa introduceti o alta actiune, in care veti putea insa cere, cu motivarea de rigoare, conform art. 164 al.(1) C.pr.civ., conexarea pricinilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de depunere reconventionala catag_ro catag_ro Va rog sa aveti amabilitatea de a-mi spune care este termenul limta de depunere a cererii reconventionale. Mentionez ca la primul termen am solicitat instantei ... (vezi toată discuția)
Unirea a doua procese ovidiu7 ovidiu7 1)Exita posibilitatea unirii a doua procese?Cind ? 2)Daca sunt doua procese care au acelas reclamant si acelas obiect dar nu si acelas parat se pot uni? (vezi toată discuția)
Dreptul tatalui la vizita gina_gina gina_gina Buna seara!Rog pe cei care ma pot ajuta ,sa mi rasp si mie la cateva intrebari....Ce este o cerere reconventionala?Cum trebuie formulata aceasta cerere?Cand se ... (vezi toată discuția)