sunt casatorita de 1 an, am un copil de 3 luni, si de cateva zile am plecat de la locuinta sotului meu in care locuiam cu el, copilul si parintii lui, in urma unei agresiuni fizice si verbale. acest lucru s-a repetat de foarte multe ori. am plecat cu copilul la parintii mei, pt linistea copilului. as dori sa aflu, daca pana la proba divortului, exista vreo posibilitate pt o ordonanta prezidentiala temporara in care sa mi se incredinteze copilul, avand in vedere ca alaptez. unde trebuie sa ma adresez, ce documente im trebuiesc?
Inainte de ordonanta presedintiala trebuie sa introduceti actiunea de divort si sa solicitati si incredintarea minorului spre crestere si educare.Paralel cu actiunea principala puteti introduce aceasta ordonanta presedintiala , rezultatul ei fiind o masura provizorie, pana la ramanerea definitiva a actiunii principale.
Ordonanta presedintiala este una dintre procedurile speciale din materia dreptului procesual civil, in temeiul careia instanta poate lua masuri de urgenta.
Cererea se introduce la judecatorie si trebuie sa atasati dovada ca exista un dosar format pe fond(divort), certificatul de nastere al copilului precum si orice alte dovezi pe care le detineti. Sfatul meu este sa aveti si o adeverinta de la medicul de familie in care se specifica un regim special pt copil.(alaptat, medicatie, etc).
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Copil minor
xcz
care sunt drepturile parintilor asupra copilului lor minor cand acestia s-au separat dar nu au dat divort? mama copilului a plecat din cauza violentelor ... (vezi toată discuția)