avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... valoare timbru judiciar intre 0,30 ron si 5 ron ? In ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

valoare timbru judiciar intre 0,30 ron si 5 ron ? In functie de opinia instantei ?

" Valoarea timbrului judiciar variaza in functie de opinia instantei unde este depusa sau judecata cererea avand ca obiect somatia de plata, intre 0,30 RON si 5 RON."

Buna ziua ,vreau sa depun la judecatoria Cornetu (Ilfov) o cerere pentru emiterea somatiei de plata . Nu stiu , daca e sa ma iau dupa citatul de mai sus , ce valoare au taxele. Ma puteti ajuta ? Ma refer si la timbru si la taxa judiciara.

Va multumesc ,
Neagu C
Cel mai recent răspuns: Carmen Chitu , Avocat 12:10, 23 Iunie 2010
39 lei + 0,3 bani timbru judiciar
Taxa de timbru este de 39 lei iar timbrul judiciar variaza in functie de valoarea creantei.
Daca valoare este de 1839,98 ron ?

Multumesc
Probabil 0,5 lei, insa veti primi prin citatie valoarea. Puteti sa depuneti timbrul judiciar la primul termen de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum ar fi corect ??? julien_slbz julien_slbz Pt somatia de plata se achita taxa de 39 lei...asta e clar... Dar pt timbrul judiciar ?? se aplica art. 3 alin 1 sau art. 3 alin 2 din OG 32/95 ? Intreb ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru si timbru judiciar Andrei T Andrei T pentru cererea de somatia de plata adresata instantei taxa de timbru este de 39 lei si timbrul judiciar de 5 lei??? se platesc la trezorerie, dar in contul ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru judiciar somatie de plata m0nique m0nique Pentru inaintarea unui dosar (somatie de plata) la Tribunalul Giurgiu (domiciliul debitorului) unde trebuie achitata taxa de timbru judiciar, in conditiile in ... (vezi toată discuția)