avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... iesirea din firma si schimbarea sediului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

iesirea din firma si schimbarea sediului

Am o firma cu fosta sotie, am divortat dar nu am facut partajul.Ea cand a plecat a lasat totul si nu s- a mai ocupat de nimic timp de aproape un an de zile, dupa care a revenit si s-a pus in drepturi in firma nu m-a mai lasat sa merg la firma eu nu am mai avut nici o contributie dar nici beneficii.I-am spus ca vreau sa ies din firma dar ea ma amana de pe o zi pe alta, mi-e frica sa nu faca datorii, avand in vedere ca suntem amandoi administratori si ea face datorii din cate stiu daca sew intampla ceva administratotul raspunde cu tot ce are. este adevarat|?Ea a mai deschis si un punct de lucru fara stirea si semnatura mea?se poate asa ceva?ce pot sa fac sa nu raspund eu pentru actele ei?doar in instanta pot?
as fi recunoscatoare pentru un raspuns. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ankalupu , utilizator 13:42, 23 Iunie 2010
Legea 31/1990,cu modificarile si completarile ulterioare, prevede ca un asociat se poate retrage dintr-un S.R.L. in urmatoarele cazuri:
a) in cazurile prevazute in actul constitutiv
b) cu acordul tuturor celorlalti asociati (reprezinta regula de retragere a unui asociat)
c) in lipsa unor prevederi in actul constitutiv al societatii sau a acordului, retragerea se poate face pentru motive temeinice,in baza unei hotatari a Tribunalului.
Declaratia unilaterala, hotararea de retragere sau hotararea judecatoreasca vor fi depuse la Oficiul registrului comertului in vederea inscrierii mentiunii.
Inteleg ca sunteti administrator ul societatii, dar nu ati mai intrat in firma pentru ca nu va lasa fosta sotie? Incerc sa-mi imaginez cum poate o femeie sa blocheze accesul in firma unui barbat care este in acelasi timp administrator si asociat/actionar.

Oricum daca potrivit actului constitutiv administratorii au puteri disjuncte atunci putea deschide punct de lucru fara acordul dvs.

Nu puteti fi raspunzator pentru actele celuilalt administrator, cu atat mai mult daca dvs si fosta sotie sunteti singurii asociati . Daca ar mai fi fost un asociat acesta va putea cere socoteala daca prin lipsa dvs de diligenta s-a ajuns la prejudicierea societatii.
Oricum incercati sa va retrageti din societate ca asociat (prin una din variantele indicate de ceilalti utilizatori) si sa incetati si mandatul dvs de administrator. Trimiteti o notificare societati, dar si fostei sotii prin care ii comunicati ca ati decis sa incetati mandatul de administrator - verificati in actul constitutiv daca este prevazuta o perioada de "preaviz" si apoi inregistrati la Registrul Comertului modificarea.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Iunie 2010
aianaa, utilizator
multumesc, nu am putut deoarece tot timpul era pusa pe cearta si tot timpul tipa si spunea ca firma e a ei am incercat sa o fac s ainteleaga dar nu am putut, asa e ea...:( decat sa ma cert in fiecare zi cu ea mai bine am, lasat-o in pacea ei .... in sensul acesta nu m-a lasat, in plus ea are toate cheile si a schimbat lacatele, prin urmare ...
oricum multumesc pentru raspuns, o zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntarea ca asociat al unui srl Dochian Dochian Buna ziua, va rog frumos sa ma indrumati cum se procedeaza, unde trebuie sa ma duc si cu ce acte , privind renuntarea mea ca asociat la o firma SRL. ... (vezi toată discuția)
Demisie administrator alfamar grup srl alfamar grup srl AM O SOCIETATE DIN ANUL 2000 IN CARE SUNTEM 2 ASOCIATI. EU AM 40% DIN PARTI SI SUNT SI ADMINISTRATOR. ASOCIATUL MEU NU MAI VREA SA AVEM ACTIVITATE PE ACEASTA ... (vezi toată discuția)
Iesire din asociere arrobad381 arrobad381 Buna ziua, in societate sunt 2 asociati.Cel care nu este administrator doreste sa se retraga. Mentionez ca societatea nu are activitate din martie 2010( ... (vezi toată discuția)